Het aantal tegenstanders tegen de nieuwe hoogbouwplannen van Dunavie bij de Visserijschool in Katwijk aan Zee groeit. Er zijn al 15 direct omwonenden die bezwaar hebben aangetekend tegen de voorgenomen nieuwbouwplannen die door de corporatie wel zijn gepresenteerd maar nog niet officieel zijn ingediend.

Op 9 mei heeft wethouder Jacco Knape uit handen van het ‘Collectief Direct Omwonenden Visserijschool Katwijk’ 15 ondertekende bezwaren in ontvangst genomen. Dunavie wil bij de Visserijschool hooggebouw realiseren, een groot rechthoekig blokcomplex van 3 etages, maar de omwonenden zien daar niets in. ‘Alhoewel de plannen door Dunavie nog niet officieel zijn ingediend, is hiermee al wel duidelijk een signaal afgegeven tegen deze plannen’, aldus een van de betrokkenen. De omwonenden zien veel meer in laagbouw rond de Visserijschool. De bezwaren werden dan ook ingediend met een suggestie om bij de Visserijschool ‘witte vissershuisjes’ te realiseren, zoals bij de Oude Kerk (zie foto). Door vergrijzing is daar behoefte aan en die bouwstijl past perfect bij het monument wat een waardige bestemming verdient, vinden de direct omwonenden. ‘Ook handhaving van elke meter van de grote speeltuin achter de Visserijschool is noodzakelijk. ‘Het is de enige speeltuin in de Rijnmond, De Noord en Rooie Buurt voor kinderen tot 12 jaar’, wordt nog eens onderstreept. ‘Met de plannen van Dunavie verliest de speeltuin het ruimtelijke karakter. Er past geen hoog gebouw tegenaan’, aldus de betrokkenen omwonenden.

suggesties_visserijschool

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Deze hoogbouw-plannen passen precies in de dubbele moraal die we in Kattuk hebben. We willen een rustige christelijke familiebadplaats blijven, maar aan de andere kant ziet Kattuk er uit als een soort Zoetermeer; betondorp; overal hoge fantasieloze flatgebouwen. Van Rijnsburg tot aan het Prins Hendrikkanaal en het Zeehos. Past dat dan wel bij het karakter van Kattuk? Ik weet het; het gaat puur om geld. Zeik dan ook niet zo over het behoud van het christelijke karakter van Katwijk. Dat is er alleen op zondag….

Comments are closed.