KATWIJK – De volleyballers van RVV leken een zeer moeilijke middag tegemoet te gaan tegen Castellum. De Alphense middenmoter kon vrijuit spelen, terwijl RVV iedere set nodig heeft in de strijd om het kampioenschap. Na een dramatische eerste set toonden de Katwijkers veerkracht en wonnen alsnog.

Zenuwen, spanning, wat het ook was, RVV was zichzelf niet in de eerste set. Halverwege begon de thuisclub ineens veel te veel fouten te maken en de ervaren mannen van Castellum wisten daar wel raad mee. Via 11-18 haalden de bezoekers wel heel makkelijk met 16-25 de eerste set binnen tegen een team dat vooral tegen zichzelf speelde.
Ook in het begin van de tweede set bleef RVV volharden in fouten maken. Na enkele discutabele beslissingen van het scheidsrechtersduo zette coach Nico Halsema de boel op scherp. Hij op ‘pakte’ rood voor al te heftig protesteren en vanaf dat moment was RVV wakker. De servicedruk ging omhoog, in de blokkering werden ineens wel ballen gepakt en bij de twintig zaten de Katwijkers in de flow die nodig was om de wedstrijd te laten kantelen. Vanaf 21-21 serveerde Jelle Noest naar 21-24. Castellum werkte nog een setpoint weg, maar kapituleerde in de volgende rally alsnog (22-25).

Blijkbaar verlost van alle spanning was RVV in de de derde en vierde set weer baas in eigen huis. De passing was prima verzorgd, waardoor de thuisploeg het door tegenstanders zo gevreesde midden in stelling kon brengen. Enige smetje op het vervolg van de wedstrijd was dat de service erg wisselvallig was, waardoor Castellum lang kon bijblijven. Toch kwam de winst geen moment meer in gevaar. Met een volle Boorsmazaal als enorme steun in de rug was de sfeer ook in het veld uitstekend en met 25-20 en 25-17 knokte RVV zich weer voorbij Leython naar de eerste plek.

Die moeten de Katwijkers in punten echter wel delen, want de Leiderdorpers lieten geen spaan heel van Zovoc en pakten de volle winst. Op onderling resultaat en setgemiddelde staat RVV er iets beter voor. Die andere titelkandidaat, Punch, liet verrassend een puntje liggen tegen nummer laatst Kalinko 2 en moet komende zaterdag 8 april in de Boorsmazaal winnen van RVV om echt mee te blijven doen. Dat geldt overigens ook voor de Katwijkers, die in de laatste speelronde op bezoek gaan bij Leython. De kraker tussen RVV en Punch begint om 17.00 uur.

De stand van de top drie:
RVV 20-75
Leython DC 20-75
Punch 19-68

Comments

comments

DELEN