Woensdag 27 juli start in de Wilbert in Katwijk de cursus ‘Medische Training voor Ouderen’ van 15.30-16.30 uur. De cursus vindt plaats op de afdeling fysiotherapie. Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut doen ouderen oefeningen om spieren en gewrichten soepel en sterk te houden.

Er wordt in een kleine groep getraind waardoor er voldoende individuele aandacht is en deelnemers op hun eigen niveau en op hun eigen tempo trainen. Naast fit blijven, is de training ook een moment van ontspanning en gezelligheid.

Valpartijen voorkomen
Bewegen is goed. Het houdt niet alleen de spieren vitaal maar ook de hersenen. Toch hebben veel ouderen moeite om de eerste stap te zetten naar een actievere manier van leven. Stramheid en angst voor het vallen spelen daarbij een grote rol. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn. Met de medische training van Marente worden deelnemers op een verantwoorde manier weer soepel en sterk. Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut doet men één keer per week oefeningen die de spieren versterken. Er wordt getraind in kleine groepen waardoor deelnemers alle aandacht krijgen en kunnen trainen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. De oefeningen zijn afwisselend en worden gedeeltelijk op sportapparatuur uitgevoerd. Door de oefeningen verbetert de conditie en balans waardoor valpartijen worden voorkomen en de zelfstandigheid in stand wordt gehouden. Diverse deelnemers hebben conditie en balans kunnen verbeteren door het volgen van de training. Een van hen fietst bijvoorbeeld weer en een ander maakt zelfstandig korte wandelingetjes met de rollator. Fit blijven is een belangrijk speerpunt van de training maar ontspanning en gezelligheid wordt zeker niet vergeten.

Inschrijven
De trainingen bestaan uit 15 tot 20 lessen, er is een mogelijkheid tot later instromen en er is nog voldoende plaats. Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid vergoeden de training geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Ledenservice van Marente via 071 409 32 23 of stuur een e-mail naar ledenservice@marente.nl.

Comments

comments

DELEN