Altijd al eens in een parade willen meelopen? Of mee spelen in een echte Opera. In de eerste week van de schoolvakantie kun je bij buurtcentrum De Wiek aan de Fresiastraat samen aan de slag tijdens de Verbeelding op Reis. Op 11, 12 en 13 juli gaat het cultureel buurt- en kinderfestival van start. De deelname is gratis tijdens dit ‘doe het zelf’ festijn. Aanmelden kan op locatie. Organisatie is in handen van Welzijnskwartier.

Drie dagen lang kunnen alle kinderen en jongeren zich op allerlei manieren kunstzinnig uiten. Samen maken we super grote waterwezens voor de kinderparade, kleuren we de buurt mooi met tekeningen en schilderijen, maken we muziek, gaan we zingen en oefenen met elkaar voor een echte Opera die we voor de hele buurt gaan uitvoeren.

De Verbeelding op Reis vindt plaats op en rond het terrein van buurtcentrum De Wiek. Vanaf maandag 11 juli t/m 13 juli zijn alle bewoners van de Molenwijk vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom. En terwijl de kinderen lekker bezig zijn kunt u kennis maken met buurtcentrum De Wiek. Met elkaar gaan we versieringen maken voor de parade. We sluiten het festival af met de Opera Parel ‘d Amour samen met Harmonie Katwijk

Parel d’Amour is een driedaags theater-muziek project waaraan alle kinderen uit de buurt kunnen meedoen. Iedere groep studeert een eigen scène in waarbij een land in de wereld, haar bewoners en muziek centraal staan. kinderen worden begeleid in zingen, dansen, musiceren en acteren. Hierbij staat de ontwikkeling van creativiteit en expressie voorop. De Parel-vakdocenten, die zelf jarenlange ervaring hebben, smeden de losse scènes samen tot een feestelijk spektakel waarvan ouders, oma’s en opa’s en buurtgenoten kunnen meegenieten.

Twee vissers krijgen een parel van een oestermeisje. In de nacht wordt deze gestolen. Tijdens hun zoektocht naar de verdwenen parel, trekken de vissers de hele wereld rond. In elk land maken ze kennis met de inwoners, leren ze over de gebruiken middels dans en muziek en beleven ze bijzondere avonturen. Zo komen ze bij de Surinamers, de Arabieren, de Eskimo’s en de Chinezen terecht. Elk volk lijkt hen een stukje dichter bij de parel te brengen. Maar zullen ze hem ook vinden?

  • Maandag 11 juli van 13.00 tot 16.00 uur activiteiten rode plein bij De Wiek (bij slecht weer binnen)
  • Dinsdag 14 juli van 13.00 tot 16.00 uur activiteiten rode plein bij De Wiek (bij slecht weer binnen)
  • Woensdag 15 juli van 10.00 tot 23.00 uur activiteiten rode plein bij De Wiek (bij slecht weer binnen)
    •  19.00 uur tot 20.00 uur Kinderparade door de straten
    •  20.15 uur tot 21.15 uur Opera Parel ‘d Amour
    •  21.30 uur tot 22.30 uur gelegenheid om een broodje en een kopje soep te eten in de Wiek

Meer info op www.welzijnskwartier.nl

Comments

comments

DELEN