Na de verliezen van afgelopen weken was het vandaag de hoogste tijd voor een overwinning. Vandaag stond Hisalis Dames 1 op het programma, een oude bekende van de zaalcompetitie. De dames van Catwyck waren erop gebrand om de 3 punten op Catwijck te houden en met een zonnetje, onze trouwe supporters langs de kant en de invallers; Leonie van der Plas (MA1), Nicky van der Voort (MA1), Anna Zwanenburg (MB1) en Lisa Ouwehand (MB1) moest dit toch gaan lukken? 


Mini van de week

Deze week waren Anouk en Tess onze mini’s van de week. Zij mochten de eerste afslag nemen en wisten na een mooi combinatiespel de bal achter de keepster van Hisalis te schieten. Dit was alvast een goed begin van een mooie dag!

De wedstrijd

Na het fluitsignaal begon Catwijck scherp aan de wedstrijd. De eerste echte kansen waren dan ook voor Catwijck. Met een voorzet vanaf de achterlijn van Nadja van der Bent was het Ilse de Mooij die de bal met haar backhand tussen de palen kreeg, 1-0! Er werd goed en collectief gespeeld, dit resulteerde in mooie aanvallen. Maar Catwijck moest allert blijven, want de dames van Hisalis gaven zich niet zomaar gewonnen. Met een schot op de paal werd Catwyck even wakker geschud en wisten we dat een 1-0 voorsprong niet genoeg was. Met in de laatste minuten van de eerste helft nog een strafcorner in het voordeel van Catwyck is daar Amey Beking die de rebound hard binnen schiet, 2-0!

De tweede helft begon Catwyck minder sterk; de passes werden slordiger, de   drukte meer op gezocht en de tackle-backs werden minder gelopen. Dit gaf Hisalis vertrouwen. Ze gingen wat meer druk zetten en fysieker spelen, en creëerde een aantal kansen, maar keepster Evelien Plug verdedigde haar goal goed. Langzamerhand wist Catwijck de wedstrijd weer wat meer onder controle te krijgen. Er werd hard voor elkaar gewerkt werken met als een mooie 3-0 voorsprong nadat Amey Beking de bal hard de cirkel in schoof en Ilse de Mooij de bal met een tip-in hoog in het doel achter de keepster plaatste. Toch blijft Hisalis steeds gevaarlijk door de snelle counters. Zo weet Hisalis in de laatste minuut nog een corner te forceren en helaas komt deze in het doel van Catwijck terecht. Zo eindigt de wedstrijd in 3-1.  Al met al was het een zeer verdiende overwinning.

Deze lijn moet worden doorgezet, want volgende week staat Kieviten op het programma. Graag tot volgende week om 12.45 uur in Wassenaar!