Vanwege de te verwachten werkzaamheden door Rijkswaterstaat het komende jaar zijn de verkeersmaatregelen aan de Rijnsburgerweg in Rijnsburg tijdelijk uitgesteld. Bloemenveiling Flora Holland krijgt een eigen aansluiting op de afrit Oegstgeest van de A44, waardoor zij nog beter bereikbaar zijn. Naar verwachting is deze halverwege 2016 klaar.

“Om die bereikbaarheid te garanderen, zou het niet logisch zijn om dan ook de Rijnsburgerweg aan te pakken. De Flora Holland zou daardoor slecht bereikbaar worden en dat willen we graag voorkomen”, aldus wethouder Klaas Jan van der Bent. “Dit betekent echter niet dat we stilzitten.

Op dit moment zijn we begonnen aan een onderzoek naar het realiseren van een rotonde op het kruispunt Noordwijkerweg-Voorhouterweg-Waardlaan.Een rotonde verbetert de bereikbaarheid van de Noordwijkerweg voor verkeer vanaf de Voorhouterweg en de Waardlaan. Daarnaast heeft deze ook een snelheidsremmende werking voor de entree van en naar de 30 kilometerzone in de Brouwerstraat. Als we daar het komende jaar een rotonde kunnen aanleggen, dan hebben we een passende kruispuntoplossing om de verkeersveiligheid op het kruispunt Noordwijkerweg-Voorhouterweg-Waardlaan te verbeteren.

We verwachten dan in 2017 met de Rijnsburgerweg te kunnen beginnen. Tegen die tijd is ook de afrit bij Oegstgeest klaar.”