RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen zetten in op lokale verkiezingen.

RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen met De Katwijksche Post, de Rijnsburger en ‘Alles over Katwijk’ zijn begonnen met de voorbereidingen op de lokale verkiezingen van 21 maart. De samenwerkende media willen de inwoners van Katwijk zo goed mogelijk informeren over de deelnemende partijen, de partijprogramma’s en hun vertegenwoordigers.

Afgelopen weken startten de eerste radiogesprekken in het programma RTV Magazine. Te gast waren Sonny Spek, van de nieuwe partij Durf en Wouter Jan Vroegindeweij van de SGP. Presentator Jan de Bruin introduceerde hen via de radio. Direct daarna vonden de opnamen plaats van de serie televisieportretten voor RTV Katwijk en het videogedeelte van de website van De Katwijksche Post en de Rijnsburger, ‘Alles over Katwijk’. Verslaggevers Sandra Kornet en Elske van der Valk verzorgen de serie televisieportretten, die zowel op RTV Katwijk als Alles over Katwijk te zien zijn.
Daarnaast dragen zij zorg voor de politieke interviews en communicatie in De Katwijksche Post en de Rijnsburger. Wie vanaf februari met de lijsttrekkers en vertegenwoordigers van de deelnemende partijen wil kennismaken, doet er goed aan RTV Katwijk en de lokale media in de gaten te houden.

Samenwerking
2018 wordt het jaar van politieke veranderingen of misschien wel helemaal niet. Dat bepalen de kiezers van Katwijk. Zij zijn er bij gebaat zoveel mogelijk informatie te krijgen, zodat zij de juiste keuze kunnen maken. RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen hebben daarvoor de handen ineen geslagen en zorgen voor een zo breed mogelijk aanbod.

Naast de politieke partijen krijgen ook de inwoners de gelegenheid zich te laten zien en horen. Na de serie gesprekken, die wekelijks op de radio te horen zijn, volgen er vanaf begin februari televisieportretten en besteden ook de kranten ruimschoots aandacht aan de partijen en politici. Er komt een radiodebat met de jongeren van Katwijk en op 3, 10 en 17 maart politieke debatten in de kernen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg waarbij publiek welkom is en kan meepraten. Op maandag 19 maart vindt er een live televisie uitzending plaats met alle lijsttrekkers. Lezers en kijkers worden wekelijks via de kranten op de hoogte van het programma van RTV Katwijk.

Media in actie. Op de foto v.l.n.r. Sonny Spek, presentator Jan de Bruin, verslaggevers Elske van der Valk en Sandra Kornet en cameraman Marien Bos.

Comments

comments

DELEN