Het college heeft besloten om in te stemmen met het verlengen van de deelname aan de ‘Impuls brede scholen sport en cultuur’ van 2008. Dit gebeurt voor twee jaar. De zogeheten Sport- en beweegcoaches worden door middel van deze Impuls ingezet. Deze mensen leggen een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen en het bedrijfsleven. Zij werken eraan om inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen.

Wethouder Mostert: ”Goed bewegen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Hopelijk doet iedereen mee, want iedereen telt mee. ”

Sommige Sport- en beweegcoaches worden ingezet voor kinderen (com4Sports), jongeren en ook om het bewegen van ouderen te stimuleren. Ook zijn zij bezig om de sportdeelname te bevorderen van mensen met een beperking (aangepast sporten) en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals bijstandsgerechtigden en vergunninghouders. Bij de pilot Vitale Sportverenigingen werken zij samen om met buurtbewoners initiatieven te organiseren bij vv Katwijk en Valken ’68. De Sport- en beweegcoaches bieden de sportverenigingen ook ondersteuning.

De ‘Impuls brede scholen sport en cultuur’ is onderdeel van het Rijksprogramma Sport en Bewegen in de Buurt, dat moet leiden tot meer sportdeelname en tot een gezonde en actieve leefstijl. De meeste Sport- en beweegcoaches zijn in dienst bij het Welzijnskwartier en er is een coach werkzaam via het Sportbedrijf. Zij zijn belangrijk bij het uitvoeren van het gemeentelijke sport en beweegbeleid.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. En Katwijk wil juist meer terrassen en die dure hogesnelheidsbus naar Leiden voor 40 miljoen pleuro, wethouder,Ik snap d’r niks van. Als iedereen met de fiets gaat staat de parkeergarage leeg en wordt de ozb verhoogd. Willen we dat? Nee! Dus hup, weg met bewegen, pak de auto.

Comments are closed.