Solar-systemen Grasshoppers heeft de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Lekdetec niet in winst kunnen omzetten. Na een gelijkopgaande strijd waarin de jonge ploeg van Driessen en Allers tot vlak voor tijd nog zicht op winst had, bleven de punten uiteindelijk in Bemmel.
Bij Lecdetec was Rowie Jongeling topscorer met 16 punten en bij Solar-systemen vielen Noor Driessen met 13, Mia Hordijk met 11 en Marieke van Schie met 10 punten in de dubbele cijfers. Fleur Kuijt was geveld door de griep.

De thuisclub begon met 2 drietjes maar Grasshoppers kon aanhaken door 8 punten op rij van Mia Hordijk (8-8). Lekdetec liep daarna toch weer iets uit maar via een 6-0 run eindigde de 1e periode in het voordeel van de Katwijkers (13-14).

De 2e periode gaf eenzelfde beeld te zien. Beide teams speelden in hoog tempo en met een felle man-to-man verdediging. Ook nu bleef het verschil klein. Scores van Carola Menken, Ingrid van der Plas en 2 drietjes van Sonja Kuijt bezorgden Solar-systemen Grasshoppers een voorsprong (26-27). Daarna was het stuivertje-wisselen en de laatste Bemmelse score bepaalde de ruststand op 37-33.

Solar-systemen Grasshoppers pakte de draad na rust meteen goed op. Een driepunter van Iris Govers en scores van Noor Driessen zorgden weer voor een Katwijkse voorsprong (43-45). Ook Evelien Messemaker liet zich met 9 punten in deze periode aanvallend gelden. Via 43-45 halverwege, eindigde dit kwart met een stand van 57-54. Het ervaren team van de ook bondscoach geworden Hakim Salem, had de handen vol aan het Katwijkse team.

Lekdetec begon de laatste periode met 2 snelle scores en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken (62-54). Een prima verdediging van Grasshoppers hield daarna de thuisploeg lang van scoren af en scores van Marieke van Schie en Ilse Kuijt zorgden ervoor dat de wedstrijd weer spannend werd. De thuisclub wankelde maar een drietje vlak voor tijd van Jacobine Klerx gooide de wedstrijd op slot zodat de punten in Bemmel bleven (74-69).

De eerstvolgende wedstrijd van Solar-systemen Grasshoppers is op woensdag 7 december uit tegen Loon Lions in Landsmeer. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 10 december tegen Binnenland. Aanvang 18.00 uur (!) in sporthal Cleijn Duin.

Comments

comments

DELEN