Het weer zag er ’s morgens niet al te best uit, maar eenmaal op het hockeyveld scheen het zonnetje. Zondag stond hockeyclub De Kieviten uit Wassenaar op het programma. In de eerste helft van de competitiewonnen de dames van Catwyck al van de Wassenaarse hockeysters.

Na het fluitsignaal ging Catwyck goed van start. Er werd een verkeerde bal geschoten en de dames van Catwyck kwamen in de lastige 5 tegen 3-situatie waar de Kieviten dankbaar gebruik van maakten. Zo viel de eerste goal viel al in de derde minuut; het stond 1-0. Dit stonden de Katwijkse dames niet toe en al vrij snel kwam Catwyck in een mooie aanval. Nadja van de Bent wist met een mooi schot op goal te scoren en was de stand in de 6de minuut 1-1. Het leek in deze eerst minuten een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Kieviten wist in de negende minuut weer goed gebruik te maken van een fout bij Catwyck, hetgeen 2-1 maakte. Om de eerste 20 minuten van de wedstrijd nog spannender te maken, scoorde Roxy in de zestiende minuut een goal en maakte de stand gelijk 2-2. De dames wisten deze stand een tijd vast te houden, maar helaas, net voor het einde van de eerste helft wisten de Kieviten weer een doelpuntje te pikken. Catwyck ging de rust in met 3-2.

Na een goede peptalk in de rust gingen de dames vol frisse moed weer het veld op. Ze wilden die punten meenemen, maar het resultaat pakte iets anders uit. Catwyck kreeg veel strafcorners tegen, waar de Kieviten nog twee maal uit wisten te scoren. Met 5-2 verlies gingen de Katwijkse dames terug naar huis. Met volgende week Pijnacker op het programma, zullen ze deze wedstrijd snel moeten vergeten.