Woensdagavond heeft de KNRM in samenwerking met andere hulpdiensten gezocht naar een vermist zeiljacht op de Noorzee. Het vaartuig, “Nenna”, zou rond zes uur ’s avonds weer terug in de haven zijn.

Dit gebeurde niet, waarop om acht uur alarm is geslagen.

De KNRM van Scheveningen, Katwijk aan Zee en Ter Heijde zijn zoekslagen gaan maken en de reddingshelikopter Coast Guard 12 heeft vanuit de lucht meegekeken. Het Kustwachtcentrum heeft tevens een noodbericht uitgezonden op noodkanaal 16 en schepen gevraagd een scherpe uitkijk te houden naar het vermiste jacht.

Omstreeks middernacht werd door verkeerscentrale Hoek van Holland een onbekend radarcontact waargenomen, 16 nautische mijlen west van Hoek van Holland. De Reddingshelikopter is polshoogte gaan nemen bij de gemelde positie en trof daar het vermiste jacht aan. De schipper is door de helikopter van boord gehaald en overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis te Rotterdam. Helaas is de schipper daar overleden, over de oorzaak is nog niks bekend.

Het jacht is door KNRM reddingsboot Kitty Roosmale Nepveu, van station Scheveningen, naar de haven van Scheveningen gesleept en daar afgemeerd.

Vorig artikelKNRM Katwijk krijgt nieuwe reddingsboot
Volgend artikelWienen: Wilders meest negatieve politicus 2015