Zaterdagavond is vermoedelijk een poging tot inbraak gedaan in de Dirk-supermarkt en de erboven gelegen studio van RTV Katwijk.

Het pand zag er zaterdagavond misschien verlaten uit, maar het live radioprogramma The Hangout was in volle gang. De makers van het programma voor jongeren, Sander, Roeland en Guido, waren klaar met de uitzending en stonden op punt om naar huis te gaan, toen één van hen iets hoorde bij de deur.

Vergrendelingsbalk
“Sander stond heel stil bij de deur. Hij zei dat hij de deur hoorde open gaan en dat er iemand op de brug op het dak liep”, vertelt Guido. “Even later hoorden Roeland en ik het ook. We zijn toen naar de overkant gelopen om af te sluiten. We zagen niets raars, maar de balk die we altijd gebruiken om de deur mee te vergrendelen, was nergens te bekennen. Toen begonnen we een beetje te flippen. We hebben alle deuren op slot gedaan en wilden zo snel mogelijk naar buiten.”

Tien politieauto’s en -busjes
De jongens aarzelden geen moment en belden met het RTV-bestuur. Het was inmiddels al kwart voor één ’s nachts. Na overleg namen ze contact op met de niet spoedeisende politie, maar die besloot hen direct door te verbinden met 112. Binnen een minuut stond de Rahusenstraat letterlijk vol politievoertuigen; tien personenauto’s en busjes in totaal, die alle uitgangen van de supermarkt bewaakten. Agenten met politiehond doorzochten het pand, maar er werd niets gevonden. Behalve de vergrendelingsbalk dan. Die lag aan het einde van de gang.

Via het dak
Er is al vaker geprobeerd om de supermarkt binnen te komen via het dak. De politie nam daarom geen enkel risico en rukte uit met alles erop en eraan. De jongens hebben in ieder geval een enerverende avond gehad. “Het was een rare avond! Gelukkig was het vals alarm. Maar het was wel interessant voor m’n vlog!”

Foto: Guido van Vliet

Comments

comments

DELEN