Op zaterdag 25 juni vond de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan. Op zaterdagochtend vertrok een groep van ongeveer 50 van onze Katwijkse veteranen gezamenlijk naar Den Haag om de nationale viering bij te wonen. De gemeente verzorgde het vervoer vanaf het gemeentehuis naar het Malieveld, waar onder andere het defilé en een flight-over plaatsvonden.

Daarnaast werden de veteranen in het zonnetje gezet tijdens een Veteranenconcert op vrijdagavond 24 juni van 19.30 uur tot 22.30 uur in de Dorpskerk. Muziekvereniging Harmonie Katwijk verzorgde een speciaal concert met voor vele veteranen herkenbare muziek, van Vera Lynn tot Queen.

Nobelprijs VN-militairen

Tijdens het concert werd ook het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ uitgereikt aan 11 VN-veteranen uit Katwijk die in de periode van 1948 tot 1988 hebben deelgenomen aan een vredesoperatie. De volgende personen – allen Libanon-veteraan – ontvingen van burgemeester het draaginsigne:

De heer A.G. Baaijen
De heer C.G. Bol
De heer G.J. van Delft
De heer J. Doppenberg
De heer C.G. van Duijn
De heer J. van Rijn
De heer R. Rijsdam
De heer R.E.G. Sabajo
De heer J. Schaap
De heer J. Spekman
De heer N. Valk
Onze gemeente telt ongeveer 400 veteranen. Mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en de rechtsorde wereldwijd.

Bent u veteraan? Dan kunt u de groepsfoto vanaf 11 juli ophalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Comments

comments

DELEN