KATWIJK – Tegen de 23-jarige Huig A. is vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk geëist, dat meldt Omroep West. De verdachte stichtte op 23 mei dit jaar brand in een motor aan de Langeveldstraat.

De brand sloeg over naar een snorscooter en de luchtwegschacht waardoor bewoners van elf appartementen als ratten in de val zaten. De brandweer heeft om drie uur ’s nachts de bewoners met een autoladder moeten redden.

‘Er is een enorme ravage aangericht, met een torenhoge schade,’ verklaarde de officier van justitie dinsdag bij de Haagse rechtbank.

De brandstichting zou een wraakactie zijn tegen een vriend. Die zou hem verkeerde drugs hebben gegeven. Met een jerrycan benzine zette de verdachte de motor van de man in de hens met alle gevolgen van dien.

Naast de brandstichting beschuldigt het OM de verdachte ook van diefstal van een fiets en gereedschappen, de heling van twee brommers, en een aantal vermogensdelicten in Katwijk en Rijnsburg.

Volgens de advocaat van de verdachte staat niet vast dat er door de brandstichting ook gevaar voor personen was ontstaan. Voor verschillende vermogensdelicten ontbrak bovendien het bewijs, aldus de advocaat. De uitspraak is over twee weken.

Comments

comments

DELEN