De gemeente heeft een brief ontvangen van vier Katwijkse kerken, waarin zij stellen dat ‘de identiteit van Katwijk onder druk komt te staan’. Dat meldde het Leidsch Dagblad gisteren.

De christelijk gereformeerde kerk, de hersteld hervormde gemeente , de gereformeerde gemeente, en de hervormde gemeente halen hierbij vooral het evenementenplein aan de boulevard aan. Dit nieuwe plein werd eind juni in gebruik genomen. Haringrock mocht aftrappen en deed dat met een tweedaags festival. De afbouw van het festival, waarbij zwaar vrachtverkeer nodig was, hebben de vier kerken ervaren als ‘ontheiliging van Gods dag’.

Verder komt het de kerkraden voor alsof er tegenwoordig wel ieder weekend wel een evenement plaatsvindt in het dorp, dat maar een deel van de inwoners aanspreekt. De kerken vragen zich ernstig af of hiermee niet de Katwijkse identiteit van rust en bezinning geweld wordt aangedaan.

Comments

comments

DELEN

6 REACTIES

  1. Er zijn ieder weekend ook meerdere kerkdiensten en die worden ook niet meer zo druk bezocht als vroeger omdat het steeds minder mensen aanpreekt.
    Alles verandert, ook de “identiteit”van Katwijk.
    Leer daarmee leven

    • Inderdaad, Wilco. De kunst is of je met veranderingen kunt omgaan. Is niet altijd makkelijk. Soms gaan veranderingen weer te snel…en roemen we het verleden. En dan is Katwijk zo gek nog niet.

  2. zullen we dan maar eens beginnen, om in alle rust en bezinning, tijdens de diensten onze auto netjes te parkeren en niet overal fout neer te zetten in de wetenschap dat er toch geen toezicht en handhaving plaatsvindt? Of is een deel van onze identiteit dat je in Katwijk op zondag rond de kerken ongestraft fout parkeren mag?

Comments are closed.