De Katwijkse ondernemers Jaap-Jan Klok, Kees van der Plas en Kees de Ruijter en Leidenaar Nick van As bundelen hun krachten in metsel- en lijmbedrijf Connect Bouw. Afgelopen week werd het nieuwe kantoor aan de Scheepmakerstraat in Katwijk in gebruik genomen en na de zomer gaat het bedrijf officieel van start onder de nieuwe naam.

De samenvoeging tot één bedrijf is zeker niet uit nood geboren, vertelt Jaap-Jan Klok. “We hebben met Klok Metselwerk, Lijmbedrijf Van der Plas & De Ruiter en metselbedrijf Omega drie goedlopende bedrijven, maar we willen onze krachten bundelen. Met Connect Bouw kunnen we een compleet pakket aanbieden met metselwerk, lijmwerk en voegwerk en daarmee echt meerwaarde bieden.” Connect Bouw is één van de eerste bedrijven in de regio die op deze manier de krachten bundelt, aldus Klok. “We hopen met deze stap onze diensten nog beter aan te kunnen bieden, want we willen doorgroeien.”

Met de samenvoeging is Connect Bouw in een klap nu al een grote jongen in de bouw. Wekelijks houden de vier ondernemers zo’n 70 mensen aan het werk en ze verwachten dat dat er alleen maar meer worden. Kees de Ruijter: “In het metselen zijn we al een grote speler op de markt, in het lijmwerk hebben in Katwijk een soort monopolie. Dat komt vooral omdat er maar weinig lijmers zijn en ze worden ook amper opgeleid. Dat deden we daarom zelf al en dat blijven we ook als Connect Bouw doen. We vinden het belangrijk om maatschappelijk ons steentje bij te dragen.” Kees van der Plas vult aan: “Het is toch gaaf als je kunt zorgen dat zoveel mensen brood op de plank hebben? En als je goed bent voor je mensen, dan werken ze graag voor je.”

De vier ervaren ondernemers gaan op dezelfde voet verder, alleen nu onder de vlag van Connect Bouw. “We hebben allemaal ons eigen vakgebied en daar blijven we op gefocust”, aldus Nick van As. De Leidenaar voelt zich als een vis in het water tussen de Katwijkers. “Bij ons is afspraak ook echt afspraak, of het nu om een grote aannemer gaat of om een kleine particuliere opdrachtgever. Ik houd van die open en eerlijke houding.”

 Foto-onderschrift: De vier ondernemers in hun schitterende nieuwe kantoor aan de Scheepmakerstraat in Katwijk. V.l.n.r. Nick van As, Kees de Ruijter, Kees van der Plas en Jaap-Jan Klok.

Comments

comments

DELEN