De 51-jarige man uit Katwijk die op zaterdagavond 16 juli hevig verzet pleegde bij zijn aanhouding en daarbij een agent mishandelde, kreeg woensdag een gevangenisstraf van vier weken opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk.

De agent was op zaterdagavond 16 juli omstreeks 19.30 uur op solosurveillance in de Dwarsstraat bij een aanrijding. Een bestuurder was tegen meerdere geparkeerde auto’s aangereden en weigerde een blaastest te ondergaan. Hij beledigde de agent meerdere malen, bedreigde hem met de dood en duwde hem tegen de borst.
Toen de agent de 51-jarige Katwijker wilde aanhouden, verzette hij zich hevig waarbij een fysieke worsteling ontstond. De agent raakte bij deze worsteling gewond doordat hij enkele vuistslagen tegen zijn hoofd kreeg. De verdachte kon met behulp van omstanders onder controle worden gebracht. Toen de verdachte op de grond lag zag hij nog kans de agent tegen het hoofd te schoppen. Uit onderzoek bleek later dat de man 710 ug/l blies.
De verdachte werd door de rechter commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Uitspraak
Woensdag deed de rechter in deze zaak uitspraak. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van vier weken, waarvan twee voorwaardelijk. 6 maanden onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid en een toewijzing van immateriële schadevergoeding aan het slachtoffer á € 935,-. De rechter deed direct uitspraak en nam de eis in volledigheid over.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het Openbaar Ministerie eist conform bepaalde richtlijnen een zwaardere straf tegen de betreffende verdachte. Ook wordt meer schadevergoeding geëist.

Comments

comments

DELEN