REGIO – De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen drie jaar al ruim 150.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Ook alle GGD’en ondersteunen de Stoptober-campagne.

Activiteiten in Hollands Midden
Op vrijdag 15 september staat de Stoptober camper van 10.00 tot 12.00 op de Nieuwe Markt in Gouda. Bij de camper draagt stadsdichter Hanneke Leroux omstreeks 10 uur haar gedicht ‘Ik maak je uit’ voor. Daarna is er tot ongeveer 10:50 uur een zangworkshop voor en door groep 8 van basisschool de KAS met kinderburgemeester Romaissa Magouh. Bij de camper zijn ook medewerkers van de GGD en van het Groene Hart Ziekenhuis aanwezig. Bij hen kan iedereen die dat wil informatie krijgen over stoppen met roken. Op de middag van diezelfde dag, vrijdag 15 september, staat de camper van 13:00 tot 15:00 uur voor de hoofdingang van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda.

In 100 stads- en streekbussen van Arriva is in de week van 18 t/m 24 september een oproep voor Stoptober te zien op de monitors in die bussen.

Meedoen aan Stoptober
Tachtig procent van de rokers wil graag stoppen met roken, maar daadwerkelijk stoppen is niet eenvoudig. Voor een roker is er eigenlijk nooit een juiste gelegenheid. Stoptober creëert dit moment en biedt met het positieve programma een duidelijk stopmoment. Ook meedoen aan Stoptober? Inschrijven kan via de website www.stoptober.nl. Via de website en de app worden deelnemers geholpen om Stoptober te voltooien. Zo krijgen zij dagelijks tips en kunnen ze in contact komen met andere stoppers om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er voor deelnemers een gratis Stoptober Magazine: een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober.

Comments

comments

DELEN