RIJNSBURG – In oktober is de bouw gestart van de eerste 45 woningen van nieuwbouwwijk De Horn in Rijnsburg. Afgelopen vrijdag werd dit met de kopers, wethouder Krijn van der Spijk van de gemeente Katwijk, aannemer Van Rhijn Bouw, projectontwikkelaar BPD en andere betrokkenen gevierd op de bouwplaats.

Het was vrijdagmiddag een drukte van jewelste op de bouwplaats. Veel toekomstige bewoners waren aanwezig om hun nieuwe buren te ontmoeten en met elkaar te toosten op een voorspoedige bouw. Na een welkomstwoord door Theo van der Plas, Ontwikkelingsmanager bij BPD, werden de kopers van één bouwnummer uit een bouwhelm getrokken. Zij kregen de eer samen met de wethouder de eerste ‘feestelijke’ paal de grond in te slaan. Na afloop van deze handeling volgde een speech door de wethouder.

Over de nieuwbouwwoningen
De nieuwbouwwoningen in De Horn worden verkocht in meerdere fases. Fase 1 bestaat uit 45 Laanwoningen aan een statige laan, Parkrandwoningen aan het historische Merovechpark en Twee-onder-een-kapwoningen en Vrijstaande villa’s met de tuin aan het water. Voor het ontwerp van de prachtige woningen heeft BPD zich samen met Venster Architekten laten inspireren door de bebouwing in het oude Rijnsburg, maar dan met een moderne twist. De verkoop van fase 2 start naar verwachting in het nieuwe jaar.

Over De Horn
Nieuwbouwwijk De Horn krijgt veel groen en ruimte, waardoor je hier straks heel ontspannen woont. De opzet van de wijk is ontworpen met respect voor de historie. Op prachtige wijze krijgen de vondsten uit het Merovingische tijdperk een rol in het Merovechpark en de oude Vliet meandert straks weer door de buurt heen. Vanuit de wijk vaar je zo naar het Oegstgeesterkanaal richting het centrum van Leiden, de Kagerplassen of verder. Meer informatie: www.nieuwbouw-dehorn.nl

Comments

comments

DELEN