De rechter heeft de mannen die Roel de Mooij uit Rijnsburg in zijn woning overvielen vijf en zeven jaar cel opgelegd. De vier mannen worden allen verantwoordelijk gehouden voor de dood van De Mooij.

De straf valt iets hoger uit dan de eis van de officier van justitie. Vorig jaar in de nacht van 3 op 4 augustus werden de Mooij en zijn vriendin overvallen terwijl ze liggen te slapen. Terwijl de overvallers binnen waren, overleed de 58-jarige de Mooij.

Tijdens de rechtszaak tegen de vier overvallers, twee weken geleden, bleek dat Roel de Mooij de avond voor de overval een hartinfarct heeft gehad. Specialisten van het NFI verklaarden dat de fatale hartritmestoornis hoogstwaarschijnlijk werd veroorzaakt door de stress van de overval. De rechtbank vindt dat alle vier de mannen verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het overlijden van de bewoner.

Twee 20-jarige mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van elk 7 jaar. De andere verdachten, een 28-jarige en de 36-jarige man stonden tijdens de overval op de uitkijk en zijn niet in de woning geweest. Daarom legde de rechter hen een lagere gevangenisstraf op.