De Katwijkse Fabiënne Zwaan van 22 weegt 115 kilo en wil graag afvallen. Onder andere diëten werken niet goed en dus zou een maagband een oplossing kunnen zijn. Echter kan ze pas bij de kliniek terecht vanaf 120 kilo. En dus zit er niets anders op dan vijf kilo aankomen.

 

Fabiënne zit al langer niet lekker in haar vel. “Ik probeer al tien jaar om af te vallen. Maar het zit in de genen. Ik word eigenlijk alleen maar dikker.” Wel weet ze haar overbodige kilo’s goed te verbergen. “Mensen geloven bijna nooit dat ik 115 weeg. Ik kleed me gewoon goed af.”

Ze schrijft zelf op haar facebookpagina: “een paar weken geleden ben ik in overleg met mijn huisarts eindelijk een keer door gestuurd naar de obesitas kliniek in Den Haag, ik was onwijs blij dat ik eindelijk, na al die keren van verschillende diëten bij verschillende diëtisten zonder succes, was doorgestuurd voor hulp. Ik eet gezond, beweeg goed en heb elk dieet met 110% overtuiging gevolgd. Ik wachtte af tot ik bericht zou krijgen van het ziekenhuis voor een gesprek, maar kreeg niks te horen. Dus ik besloot zelf te bellen met volle moed, en kreeg een vrouw aan de telefoon die mij wat vragen wilde stellen. Ik beantwoorde de vragen met de hoop dat ik toegelaten zou worden. Maar helaas, ik werd afgewezen omdat ik 5 kilo te licht was voor het traject.. 5 stomme kilo’s!! Het is al eigelijk niet normaal dat ik 35 kilo overgewicht heb, en dan nog te licht zijn voor dit traject. Mijn wereld storte in elkaar toen ze dat zei, waarop mijn antwoord was, dus om aan dot traject mee te kunnen doen moet ik me eigelijk volvreten om dat vervolgens weer af te kunnen vallen. Ze zei als je het zo bekijkt wel, maar dat raad ik je niet aan.
Er gingen allemaal gevoelens door mij heen, ik was boos, verdrietig en verontwaardigd. Want ik vraag niet voor niks om hulp. Nu zit ik in twijfels wat ik zou doen, zelf €6000 neerleggen voor dat traject of 5 kilo aankomen.. Maar eigelijk is het te belachelijk voor woorden”.

Ze gaat niet actief proberen de vijf kilo erbij te krijgen. Maar als er wel vijf kilo bijkomt overweegt ze toch een maagband.

Comments

comments

DELEN