Na een periode van een half jaar overleg heeft de gemeente de onderhandelingen met de eigenaar van de viskiosk om te komen tot een verplaatsing stopgezet. Daarmee kan het ontwerp voor het nieuwe aantrekkelijke centrum niet geheel volgens plan gerealiseerd worden. Wethouder Jacco Knape: “Het is helaas niet gelukt. Ik heb geen voorstel op tafel kunnen krijgen waar de ondernemer mee akkoord ging. We gaan nu goed kijken naar hoe we het plein met de viskiosk op de huidige plek tijdelijk gaan inrichten. De aanpak van het centrum gaat gewoon door.”

Het projectteam en de wethouder hebben geprobeerd om de verplaatsing door te laten gaan. Er is nu definitief gestopt met de onderhandelingen. Verder gaan was voor de gemeente geen optie. Dat was maatschappelijk onverantwoord.

Compensatie
De gemeente heeft een voorstel gedaan waarin een financiële compensatie werd geboden. Deze compensatie is geboden naast de verplaatsingskosten. De verplaatsingskosten betaalde de gemeente al. Daarnaast is onderhandeld over de ruimtelijke inpassing. De gemeente wil een open Andreasplein houden met uitzondering van het toe te voegen groen. Dus geen windschermen en wel brede doorgangen van en naar het plein. Over het pakket aan compensatie is geen overeenstemming bereikt.

De beoogde locatie
De beoogde locatie van de viskiosk is een mooie plek in het ontwerp met een aantrekkende kracht van viskiosk, kerk en waterkunstwerk vanuit de Princestraat. De betere verbinding tussen Boulevard en Andreasplein met het aan te passen straatwerk en de toevoeging van groen zorgt voor een betere loop naar het Andreasplein. De beoogde plek wordt gewoon zo toegerust en voorbereid zoals in het ontwerp is opgenomen. Dus met ruimte voor een kiosk. De gevolgen voor de huidige locatie worden nu in beeld gebracht en het ontwerp zal daarop worden aangepast. Dat kan nog enkele weken duren.

Comments

comments

DELEN