KATWIJK – De derde editie van het vissersdorpentoernooi was wederom een geslaagd evenement.

Aan dit toernooi kan alleen meegedaan worden door dammers die lid zijn van een damclub die gevestigd is in een vissersplaats, en gelukkig kent het een grote opkomst. Aangezien Katwijk vorig jaar in IJmuiden gewonnen had, was het de beurt aan de Katwijkse DamClub om dit jaar het toernooi te organiseren. En met 18 deelnemende teams uit Katwijk, Scheveningen. IJmuiden, Volendam en zelfs Texel was het druk bezet.

Er werd gespeeld met tweetallen en met 10 minuten per persoon per partij. Hierdoor konden er in totaal 10 rondes gespeeld worden via het Zwitsers systeem. Overduidelijke winnaar werd Volendam met het team “ de Palingboeren” van Paul Sier en Cor Westerveld. Zij moesten slechts twee maal remise toestaan en wel tegen team “de Vishal” uit IJmuiden, bezet door Wim Winter en Cees van Duijvenbode, die uiteindelijk de tweede plek mochten opeisen. Ook tegen Katwijks trots de BJ’s (Bas Messemaker en Jan Jungerius) kwam de kampioen niet verder dan een 2-2 uitslag. Overigens werden de BJ’s vierde en vielen helaas buiten de prijzen.

Derde werd TX3, de heren uit Texel moesten op het laatste moment een teamlid achterlaten op het eiland waardoor ze geen twee teams hadden, maar met drie man speelden en wisselden van speler. Vic Voskuil, Losseni Savane en Piet Bakelaar mochten net als de andere winnaars twee flessen Katwijks Blond bier mee naar huis nemen.

Het beste Scheveningse team; de makke reeltjes, met Engelbertus Pronk en Ron de Vaal kwam met 10 punten op een 7e plek terecht.

Het was een geweldige dag opgeluisterd met de nodige vishapjes en hopelijk zal het volgend jaar ook weer plaatsvinden. Volendam gaat inventariseren of zij dit kunnen doen.

In ieder geval een geslaagd toernooi waar wij als Katwijkers trots op mogen zijn.

Comments

comments

DELEN