Op vrijdag 5 februari is het de 10e landelijke Warmetruiendag.

In het Katwijks Museum wordt dit van 13.00 – 17.00 uur gevierd met diverse activiteiten: lezing en rondleiding Visserstruien met bijbehorend boek en patronen; wol uit de Winkel van Jeannette met pakketje Katwijkse muts (wol en patroon) en het Natuurcentrum met veel informatie. Kom met een al dan niet zelfgebreide trui naar het museum, dan krijg je korting op de toegang: geen 6.50 euro maar 4 euro Museumkaart is gratis).

Onze verwarming heeft een groot aandeel in de broeikas-gassen die worden uitgestoten op onze planeet. Het verminderen van de uitstoot is echt geen loze kreet maar gewoon een kwestie van doen! Trek 5 februari a.s. op Warmetruiendag een extra warme trui aan, en zet de verwarming een of twee graden lager en bespaar daarmee, per graad 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zelf kunnen doen
om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Weet je wat één dag een warme trui scheelt in de portemonnee? Het Natuurcentrum weet hier alles van. www.natuurcentrumkatwijk.nl

De visserstruien die de vissermannen in de loop der jaren hebben gedragen spreken voor zich.
Wil je zelf zo’n mooie trui breien, diverse patronen zijn beschikbaar in het boek visserstruien deel 2, van Stella Ruhe. Om daarover meer te weten te komen zal Stella om 13.30 uur een lezing geven, toegang 5 euro. Zij zal dan ook voor de liefhebbers haar boek signeren.
Om 14.30 zal zij (gratis) een rondleiding verzorgen langs de 123 visserstruien die in het museum hangen.
Ga zelf aan het breien en laat je inspireren door de verhalen van Stella, maar ook door de trend om weer zelfgemaakte truien te dragen.

De Winkel van Jeannette laat zien wat de mogelijkheden zijn om zelf te (leren) breien. Zij verkoopt biologische wol en werkt met wol uit Europa, dus kinderarbeid vrije wol.

Verwarm jezelf en niet de wereld!