Begin maart opende de Katwijkse Dartvereniging zijn deuren boven restaurant Kade8. Dit bleek een schot in de roos, want nu, iets meer dan een maand later, staat de teller op 31 leden. En dan moet het grote openingstoernooi nog plaatsvinden.

Initiatiefnemer Michel van Velzen is tevreden met de vliegende start. Hij vertelt in RTV Magazine: “We bestaan sinds 23 februari en het rijst de pan eigenlijk uit. Er komen steeds meer en meer mensen. Ik had wel verwacht dat het zou gaan lopen, maar niet zo snel!” De successen van onder anderen Raymond van Barneveld en de TV-aandacht voor darten hebben zeker bijgedragen aan de populariteit van de sport. En niet alleen onder volwassenen. “De vereniging is eigenlijk voor 18+, maar we krijgen nu al aanvragen of we niet ook iets met kinderen kunnen doen. Dat zijn we zeker in de toekomst wel van plan.”

Michel kreeg op zijn zevende een zwaar ongeluk met een grasmaaier, waardoor hij zijn rechterhand, een aantal vingers en tenen kwijtraakte. Maar hij ondervindt hiervan tijdens het darten geen hinder, zo vertelt hij: “Ik leef nog, dus ik blijf gewoon positief in het leven staan. Ik ben ook voetbaltrainer bij FC Rijnvogels, ik werk gewoon en kan alles meedoen. Blij zijn met wat je hebt, daar kom je het verst mee. Natuurlijk heb je wel een manko, dat zeker, maar het belemmert me niet om te gaan darten. ” En dat is ook meteen wat Michel zo mooi vindt aan darten: “De sfeer bij het darten is totaal anders dan bij bijvoorbeeld voetbal. Het is leuk, puur voor de gezelligheid. En of je nou goed kunt gooien of niet, je wordt geaccepteerd. De sfeer is zo positief. En dat is de belangrijkste reden waarom ik dit wil doen.”

23 april vindt in Kade8 het openingstoernooi van de Katwijkse Dartvereniging plaats. Alle 48 deelnameplekken waren binnen een dag gevuld en er is zelfs een reservelijst aangelegd, maar kijkers zijn uiteraard meer dan welkom.

Kijk voor meer informatie op Facebook: De Katwijkse Dartvereniging.

Vorig artikelPrettig druk langs de lijn
Volgend artikelZwembad Aquamar klaar voor de zomer