KATWIJK – De betekenis van Jan Zoutman. De blijdschap van Dick Schreuder. De strijdbaarheid van Niek Oosterlee. De bravoure van Pieter Mulders. Vrijdagavond jl. schoof een bont gezelschap van hoofdtrainers aan tafel bij de grote trainersshow van RTV Katwijk. Het leverde een twee uur durend verbaal spektakel op.

Even na 18:30 uur wandelt Scheveningen trainer John Blok het sponsorhome van Rijnsburgse Boys binnen. Niet veel later landen ook Quick Boys’ kapitein Jan Zoutman en ODIN’59 collega Richard Plug in Rijnsburg. Ze zijn geen onbekenden voor elkaar. “Ik kom Jan geregeld tegen op het strand in IJmuiden”, verklapt Plug die vanavond zijn debuut maakt aan tafel bij RTV Katwijk. Even lijkt er paniek te zijn na een WhatsApp bericht van Spijkenisse trainer Peter Wubben. “18:45 uur zegt mijn TomTom”, luidt het bericht. Vanwege drukte op de vaderlandse snelweg is inwoner van Spijkenisse iets later dan gepland. Nog voor het ANP nieuws van zeven uur in de huiskamers zie we ook Pieter Mulders binnenwandelen. Jochem Twisker (ASV De Dijk), Dick Schreuder (Katwijk) en Niek Oosterlee (GVVV) sluiten de rij. Voor laatstgenoemde is de terugkeer in het bloemendorp extra bijzonder. Na een rustpauze van een jaar staat de Alphenaar nu aan het roer van GVVV. Uitgerekend de vereniging die hem in mei 2016 een litteken bezorgde. Door in de laatste speelronde met 2-1 te verliezen liep Rijnsburgse Boys destijds rechtstreekse plaatsing voor de Tweede Divisie mis.

De aftrap van de avond bestaat uit een serie JA-NEE vragen. Over de meest uiteenlopende voetbalzaken. Het levert meteen hilariteit op. Verderop de show worden ‘raken uitspraken’ gedaan over het fenomeen kunstgras en ontstaan er al snel een discussie over de meerwaarde van de beloftenteams. Wie tot de titelkandidaten kunnen worden gerekend is al turen in een glazen bol. Peter Wubben ziet Quick Boys er mogelijk met de schaal vandoor gaan in de Derde Divisie. Jochem Twisker heeft Katwijk heel hoog op zijn lijstje staan als favoriet in de Tweede Divisie. Het levert een grijns op op het gezicht van Dick Schreuder. Niet veel later zien we een twinkeling in Schreuders ogen als hij een CD krijgt uitgereikt: “1000 dagen Oranje, de mooiste 20 interviews met Dick Schreuder”. Met gepaste trots neemt Schreuder de CD in ontvangst. De avond wordt afgesloten met een TOTO van speelronde 1 in de Tweede Divisie. En ja, het kan alle kanten op…..

Luister hier de complete trainersshow terug van vrijdag 25 augustus:

Trainers-show 3e Divisie:

Trainers-show 2e Divisie:

Comments

comments

DELEN