Het bestuur van voetbalvereniging Katwijk heeft naar aanleiding van de incidenten tijdens tijdens de wedstrijd Katwijk – Spakenburg op 10 december diverse mensen een stadionverbod opgelegd. Het bestuur heeft zich daarbij juridisch laten bijstaan en heeft weloverwogen besloten hoe en hoelang personen te sanctioneren.

Ook zijn er maatregelen genomen om de eigen organisatorische missers in de toekomst te voorkomen. Zo krijgen de stewards een training in crowd-management en wil men sneller overgaan tot preventieve acties. Ook zal de expertise van de politie meer gebruikt gaan worden.

Op de bewuste zaterdagmiddag gingen supporters van beide clubs vlak na de aftrap met elkaar op vuist toen een aantal Katwijk-supporters via het uitvak naar de andere kant van het veld trokken. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid dat de KNVB op basis van rapportages en camerabeelden de Katwijkse club een sanctie op zal leggen.

Tevens heeft het bestuur van VV Katwijk nogmaals het bestuur van Spakenburg gevraagd om haar supporters die zich misdroegen ook aan te pakken.

Comments

comments

DELEN