KATWIJK – Op het informatiebord staat het al aangegeven: de vogeltelpost Katwijk bevindt zich op een van de mooiste plekjes langs de Hollandse kust om de vogeltrek waar te nemen. “Met de onthulling van het bord tegen de cortenstalen achterwand is de telpost echt af”, aldus wethouder Jacco Knape, die het uitkijkplatform bijna een jaar geleden in gebruik nam.

Wat kan je wanneer zien vliegen?
Aan de hand van de vogeltrekseizoenen vertelt het bord je wanneer je welke vogels het beste kunt zien.

In het voorjaar en de zomer komen er vooral steltlopers, meeuwen en sterns voorbij. In het najaar en de winter maken vooral de futen, duikers, koeten en eenden de zeetrek. Ook staan er op het bord 13 vogels afgebeeld met bijbehorende interessante weetjes. Voor de niet-vogelaars onder ons geeft het bord je de basisinformatie die je nodig hebt om een bezoek aan de telpost de moeite waard te maken. Ook aan buitenlandse bezoekers is gedacht. Onderaan het bord staan twee links naar de Duitse en Engelse vertaling.

Ideale plek
“Voor ons liefhebbers is de vogeltelpost Katwijk een ideale plek om de vogeltrek waar te nemen en vogels te tellen die langs onze kust vliegen. Wij kijken dan ook tevreden terug op het afgelopen jaar” geeft Arjan van Egmond, voorzitter van Vogelclub Katwijk aan. De telpost en het informatiebord zijn in samenwerking met de vogelclub tot stand gekomen.

Bereikbaar
Vogeltelpost Katwijk heeft een verhard platform met een windscherm dat haaks op de kust staat. Hier kunnen vogelaars staan of op meegebrachte stoeltjes zitten. Voor vogelaars van buiten Katwijk is de vogeltelpost makkelijk te bereiken per fiets, openbaar vervoer of auto, die in de parkeergarage ‘Boulevard Zeezijde’ onder de duinen dichtbij geparkeerd kan worden.

Comments

comments

DELEN