Volg afval tijdens de grondstoffentour

Altijd al willen weten hoe een gebruikt waterflesje u later warmte geeft als fleecetrui of hoe uw textiel bijdraagt aan de werkgelegenheid? Doe mee met de grondstoffentour op 11 of 12 mei en krijg inzicht in het afvalverwerkingsproces bij één van onze afvalverwerkers.

Een kijkje in het afvalverwerkingsproces
Op de open dag van de milieustraat in september 2015 konden inwoners zien hoe ons afval tot grondstof wordt verwerkt. Veel inwoners waren hier erg enthousiast over en hoopten op een vervolg. Tijdens de grondstoffentour kunt u, na aanmelding, een bezoek brengen aan: SITA (plasticverwerking), Van Vliet Groep (klein chemisch afval), De Meerlanden (GFT-afval), Van Gansewinkel (papier) en voor het hergebruik en verwerking van textiel kunt u naar Sympany.

Aanmelden
Wilt u graag mee, meld u dan voor maandag 25 april aan via reiniging@katwijk.nl. Geef in de mail aan in welk afvalverwerkingsproces u interesse heeft (plastic, papier, GFT, klein chemisch afval of textiel). Vermeld uw naam en telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen en vol is vol.

Afval is grondstof
Jaarlijks produceren we in de gemeente 13,5 miljoen kilo restafval. Omgerekend gooien we per inwoner 4 kilo restafval per week weg. Die 4 kilo restafval bestaat voor 3 kilo uit herbruikbare materialen. Belangrijke grondstoffen die we opnieuw kunnen gebruiken, door zoveel mogelijk afval te scheiden. Daarom is er een doel gesteld: naar 80% afval scheiden in 2023. Want afval is grondstof en het begin van wellicht uw fleecetrui of toiletpapier.