Het was niet zo overtuigend als de afgelopen weken, maar desondanks wonnen de volleyballers van RVV voor de zevende keer op rij in de Promotieklasse.

Afgelopen donderdag was VCS in Sassenheim het volgende slachtoffer van de Katwijkse dadendrang (1-3).

Waar RVV de tegenstander graag meteen bij de strot grijpt met een flinke servicedruk, was daar tegen VCS geen sprake van en kabbelde het treffen met de Sassenheimers in de eerste set richting de beslissende fase. Daarin nam de thuisclub zelfs het initiatief, maar kon het RVV ook niet echt afschudden en dat bleek fataal. Jelle Noest zorgde er op 22-23 met twee services voor dat de eerste set alsnog in Katwijks bezit kwam.

Achilleshiel in de tweede set bleek de servicepassing bij RVV. Normaal juist een wapen van het team van Krasimir Filipov, maar door een forse dip met veel onnodige directe fouten was er al snel geen redden meer aan. Net als de fouten volgden ook de wissels elkaar snel op, maar het mocht niet baten. VCS won de set met speels gemak (25-16) en dus kon RVV weer opnieuw beginnen.

De mouwen werden opgestroopt bij de nummer drie van de ranglijst en geconcentreerd spelend maakte RVV in de derde set maar weinig directe fouten. Ook de service bracht weer wat nodig was, namelijk druk op de verdediging van de Sassenheimse thuisploeg. VCS kwam nauwelijks aan aanvallen toe en al snel had RVV het benodigde verschil gemaakt (4-10). Op het midden excelleerde Ken Rovers met veel scores en ook diagonaal Jelle Noest liet zich gelden met veel directe punten. Het resulteerde in ruime setwinst (19-25).

De vierde set was lange tijd een kopie van de derde set. RVV was de baas op het veld en koerste af op de overwinning. De laatste twee punten kostten de Katwijkers echter nogal wat moeite en dat is een understatement. Op 15-23 volgde de tweede dip in de passing van RVV en kwam VCS gevaarlijk terug tot 21-23. Gert Klok zette zijn team met een bekeken score op matchpoint, maar verprutste vervolgens de eerste kans. De tweede keer was het wel raak, toen Noest de bal snoeihard over het Sassemheimse blok beukte en zijn team de winst bezorgde (22-25).

RVV mag even uitrusten, want pas op zaterdag 20 februari staat de eerstvolgende competitiewedstrijd van de Katwijkers op het programma. Om 17.00 uur komen de studenten van Punch op bezoek in de Boorsmazaal. RVV heeft tegen dit team nog iets goed te maken, want de heenwedstrijd ging onnodig met 3-2 verloren.