Met een klinkende 0-4-overwinning op VVV Delta pakten de volleyballers van RVV afgelopen vrijdag de koppositie in Delft. De Katwijkse formatie had weinig te vrezen van Delta, dat alleen in de tweede set serieus tegensputterde.

Zonder de zieke diagonaal Martin Verheij en met de half zieke aanvoerder Ron de Mooij op de bank stuurde Krasimir Filipov Ard de Mooij (spelverdeling), Lex Pardon (diagonaal), Gert Klok en Jelle Noest (passer-lopers), Ken Rovers en Robert de Vries (midden) en libero Samuel di Maggio het veld in met als belangrijkste opdracht om met lef te spelen en de thuisclub serverend onder druk te zetten. Daarin slaagde RVV in de beginfase niet erg. Het spel was rommelig, met veel fouten aan beide kanten. Halverwege de eerste set nam RVV het heft echter stevig in handen. De servicedruk werd opgevoerd, de passing onder leiding van de opnieuw zeer sterke Di Maggio werd steeds beter en dus kon De Mooij zijn lange mannen op het midden steeds vaker bedienen.

Het resulteerde mede dankzij een uitstekende invalbeurt van Martijn Klinkenberg in setwinst (19-25) en ook de tweede set leek er lang geen vuiltje aan de lucht. Pardon begon op de diagonaal echt warm te draaien en ook de blokkering van RVV klapte redelijk goed dicht. Toch lukte het de Katwijkers niet om de set eenvoudig naar zich toe te trekken. Een 17-21-voorsprong verdween heel snel na het enige dipje in de servicepassing van RVV (22-21). RVV herstelde zich echter knap en werkte zich met mooie aanvallen weer voorbij Delta. Met een harde klap en een tactische bal bezorgde Klok zijn team alsnog de set (24-26).

Vanaf dat moment was het verzet van Delta echt gebroken en hadden de Delftenaren niets meer te vertellen. De thuisploeg kreeg geen vat meer op de service van RVV en ook blokkerend en aanvallend waren de mannen van Filipov superieur. Met twee keer 15-25 liet RVV er geen enkel misverstand over bestaan wie de baas was op het veld. Door de gunstige uitslagen op de andere velden en het feit dat RVV een wedstrijd meer heeft gespeeld, gaan de Katwijkers nu aan de leiding in de Promotieklasse C.

Komende zaterdag 17 oktober wacht RVV echter een tegenstander van een heel ander kaliber. Rivaal Leython DC uit Leiderdorp won haar eerste twee wedstrijden en is met een puntje en een wedstrijd minder de nummer twee. Vorig seizoen zorgden beide ontmoetingen voor veel volleybalspektakel. In eigen huis verloor RVV nipt met 2-3 van de nummer drie van afgelopen seizoen en in Leiderdorp won RVV met dezelfde cijfers. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Foto: Het 17-jarige talent Samuel di Maggio was een van de uitblinkers bij RVV (Foto: pr).