Gemeente Katwijk waarschuwt voor woninginbraak tijdens de vakantie. Terwijl u tot rust aan het komen bent op uw vakantiebestemming, speuren inbrekers huizen af op zoek naar mogelijkheden. Voor inbrekers is de zomer geen vakantie.

Juist in deze periode slaan zij hun slag zodra zij daar kans voor zien. De politie houdt deze periode een extra oogje in het zeil en ook de wijkagenten zijn alert. U kunt ook maatregelen nemen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Tips tegen woninginbraak
– Op vakantie? Licht uw vertrouwde buren in. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de auto af en toe eens op uw oprit te zetten, de gordijnen open en dicht te doen en de planten water te geven. Zet deze vooral niet allemaal op één tafel; dit maakt zichtbaar dat u met vakantie bent.
– Dagje weg? Deur op slot! Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u boven bent, men zo binnen kan wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
– Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie, zoals bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis, direct de politie via 112 moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
– Is er in uw wijk een buurt Whatsapp-groep , meld u zich hier dan voor aan. Een Whatsapp-groep blijkt een zeer effectief middel tegen inbraken in de wijk. Deelnemers zijn buurbewoners die via de app verdachte situaties melden. Door dat aan de buurt en zo nodig ook aan de politie door te geven is er de mogelijkheid om de verdachte personen te volgen of hun plannen te verstoren mits dat veilig is. Kijk op www.wabp.nl of er in uw buurt al een Whatsapp-groep actief is.

Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Door het hele land zijn zogenoemde PKVW-bedrijven gevestigd die u kunnen helpen met het beveiligen van uw woning volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kijk op de gemeentewebsite voor nog meer preventietips.

Comments

comments

DELEN