Tijdens de raadvergadering donderdagavond werd opgeroepen door Hart voor Katwijk om eens goed naar de Molenwijk te kijken en te zorgen voor veiligheid en leefbaarheid en te voorkomen dat het een tweede Schilderswijk gaat worden.

Dit naar aanleiding van de mogelijke komst van vier tijdelijke logiesgebouwen voor tien jaar bestaande uit zestien logiesunits voor 64 arbeidsmigranten op het naastgelegen bedrijventerrein Katwijkerbroek.

Bewoners van de Molenwijk zeggen nu al te kampen met onveilige situaties in hun wijk door bewoners van het AZC en dat de komst van 64 arbeidsmigranten naast hun wijk dit er waarschijnlijk niet veiliger op maakt. Daarnaast is de uitstraling van de wijk ook een punt van aandacht. Velen vinden dat de wijk aan het verpauperen is.

Wethouder van der Spijk zegde toe dat de Molenwijk zal worden aangepakt en dat er aardig wat geld in zal worden gestoken. Ten aanzien van de veiligheid zal er een beheerder worden aangesteld die in de avonduren en weekenden toezicht houdt bij de logie units. Of 20 uur dan echter voldoende is zal nog nader worden bekeken.