Op maandag 28 september vindt een voorlichtingsavond over depressie plaats. De bijeenkomst wordt gehouden op de Hooigracht 12-14 in Leiden en begint om 19.30 uur.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGZ Informatiepunt Holland Rijnland. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Het is heel normaal om af en toe somber te zijn of nergens zin in te hebben. Sommige mensen hebben dit sombere gevoel al een paar weken en een groot gedeelte van de dag. Ze hebben nergens zin meer in, kunnen nauwelijks van iets genieten en ervaren een gebrek aan energie. Soms zijn er ook slaapproblemen, een slechte concentratie en overheerst een negatief gevoel. Wanneer deze gevoelens langere tijd aanhouden en ze het dagelijks leven beïnvloeden is er misschien sprake van een depressie.
Depressie is een ziekte die veel voorkomt, maar niet vaak herkend wordt. Iedereen kan het krijgen. Een depressie kan de kwaliteit van het leven en dat van de mensen in de directe omgeving erg beïnvloeden. Belangrijk genoeg om informatie te krijgen over depressie en de mogelijkheden tot herkenning en aanpak.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om angst of paniek te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Meer informatie: bel 071 514 74 20 of mail naar ggz-voorlichting@ggz-informatiepunt.nl. Aanmelden is niet nodig. Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij Rivierduinen.

Vorig artikelVerkeersmaatregelen Rijnsburgerweg opgeschort
Volgend artikelOnderzoek naar mogelijkheid elektrische strandrolstoel