Er gaan de komende twee seizoenen geen extra beloftenteams uit het betaald voetbal in de Tweede en Derde Divisie spelen. De KNVB heeft dit woensdagavond besloten. In de oorspronkelijke plannen zouden de beloftenteams van o.a. Heerenveen en Feijenoord op een hoog nivo in de voetbalpyramide mogen instromen. Eind vorige week hadden verschillende clubs, waaronder Katwijk en Rijnsburgse Boys, de KNVB in een brandbrief opgeroepen om op haar plannen terug te komen. Men dreigde zelfs op termijn de KNVB te verlaten.

Ondanks protesten van alle zaterdag-amateurclubs uit de Derde Divisie zijn er in die competitie toch vijf van de zes beloftenteams ingedeeld in de zaterdag-poule. Het gaat om Jong Almere City, Jong FC Groningen, Jong FC Twente, Jong FC Volendam en Jong Vitesse. Alleen Jong De Graafschap gaat op zondag spelen. Uit ons dorp gaat alleen Quick Boys in deze competitie spelen.

Volgens de amateurclubs zorgen de beloftenteams van de profclubs voor competitievervalsing doordat men vrijer is in het opstellen van verschillende spelers. Ook nemen de beloftenteams vrijwel geen supporters mee en worden hun thuiswedstrijden afgewerkt op sfeerloze trainingscomplexen en bijvelden.

In een persbericht laat de KNVB weten dat de KNVB-directies van amateur- en betaald voetbal samen met hun achterban terug gaan naar de tekentafel om tot een oplossing te komen. “Het doel is en blijft dat er een situatie wordt gecreëerd waarmee zowel betaald- als amateurvoetbalclubs kunnen leven”.

Comments

comments

DELEN