Donderdagavond sprak de gemeenteraad over de toekomst van de Visserijschool. Dunavie wil deze locatie bestemmen voor woningen.

In februari vorig jaar presenteerde Dunavie een plan, met daarin een woontoren van drie verdiepingen met 21 sociale huurwoningen. De woningen die in het gebouw komen, zijn bedoeld voor verkoop. De omwonenden zijn het allesbehalve eens met het plan. Een aantal van hen maakten daarom gebruik van het spreekrecht tijdens de raadsvergadering.

Originele staat
“De Visserijschool is binnen nog in originele staat. Er zijn gebruiksmogelijkheden waarbij die binnenkant in originele staat intact kan blijven”, zegt een inspreker. “Ik woon op tien meter naast de Visserijschool”, zegt een andere inspreker. “Ik hoor een half jaar niks tot de plannen al bijna zijn uitgewerkt en dan mag ik inspreken. Waarom mag ik niet in die klankbordgroep? Pak het dan gelijk goed aan en ga met de direct omwonenden om de tafel zitten.”

Eigen belang
“Ik vraag me eigenlijk af op welke manier dat hele gebeuren heeft plaatsgevonden”, zegt de volgende inspreker. “Ik heb een beetje het idee dat het hele consultatierondje van Dunavie goed aangestuurd is en maar in beperkte mate en haar eigen belang heeft plaatsgevonden. En ik vraag me af of u als raad ooit een onderzoek of een onderbouwing heeft gezien waaruit blijkt dat dit het enige haalbare plan zou zijn?”

Verwaarloosd
KiesKatwijk had de Visserijschool op de agenda gezet. De partij had duidelijk emotionele herinneringen aan het gebouw. De PvdA vraagt zich af waarom de raad over het stuk debatteert. Het mandaat van het wijzigen van het bestemmingsplan ligt namelijk bij het college. Hart voor Katwijk spreekt Dunavie aan op de staat waarin de Visserijschool verkeert. Het gebouw is volgens de partij totaal verwaarloosd door de woningcorporatie. De raad is verder positief gestemd over de plannen van Dunavie.

http://https://youtu.be/gKY1eKxRr34

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Irene van der Plas (CDA) Er zijn genoeg voorbeelden van goede herbestemming: een boekwinkel in een kerk of een bedrijf in een bollenschuur”. Of een bieb bijvoorbeeld.

Comments are closed.