De over twee weken te spelen voetbalderby is nu al spraakmakend. In opdracht van burgemeester Visser moeten de supporters van Quick Boys met een zogenaamde combiregeling naar de wedstrijd. De combiregeling houdt in dat de supporters met bussen vanaf sportpark Nieuw Zuid naar het veld van vv Katwijk in Katwijk Noord vervoerd moeten worden, een afstand van vier kilometer. Op deze manier kunnen de supportersstromen volgens de autoriteiten beter uit elkaar gehouden worden. Ook is de aanvangstijd van de wedstrijd vervoegd naar 12:30 uur. In het verleden zijn er meerdere malen ongeregeldheden ontstaan bij onderlinge wedstrijden tussen beide clubs uit de Tweede Divisie.

Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum zegt in een interview met RTV Katwijk-Sport dat de verplichtte combi-regeling bij hen is “ingeslagen is als een bom”. Beluister hieronder het gesprek van Jaap Kloos met Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum:

 

Op woensdagavond is er een verkoop van de 1370 beschikbare kaarten voor Quick Boys-leden op sportpark Nieuw Zuid, op donderdagavond kunnen ook niet-leden kaarten kopen. Om de kosten van de gecombineerde busrit en toegang tot de wedstrijd te beperken tot 15 euro leggen Quick Boys en de Supportersvereniging samen vijf euro bij.

Bij zowel Quick Boys als bij thuisclub vv Katwijk zijn de supporters niet blij met de verplichte combiregeling. Bij Quick Boys hing zaterdagmiddag een groot spandoek met de tekst: “Met Visser aan het roer, de derby naar zijn mallemoer”. Maar ook de aanhang van de vv Katwijk laat zich horen. Op Facebook is een foto te zien van protesterende supporters voor het Katwijkse Gemeentehuis. Zij stellen dat “De derby is vermoord door een doodsbange lokale driehoek”.

Overigens spelen beide clubs vier dagen later opnieuw tegen elkaar in het kader van de KNVB-Beker. Op dinsdag 24 september is Quick Boys de gastheer voor de Oranjehemden.

Foto: Facebook: Katwijk Noord

Comments

comments

DELEN