De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de blokkades van strandopgangen door fietsers op mooie zomerse dagen. Zondag deed de politie een oproep op social media nadat de hulpdiensten moeite hadden om bij een slachtoffer op het strand te komen. De strandopgang stond helemaal vol met fietsen.

Fractievoorzitter Matthijs van Tuijl vind het ontoelaatbaar. ‘De PvdA vindt dan ook dat het college op korte termijn maatregelen moet nemen om hier iets tegen te doen.’ Volgens de partij is de belijning die soms ingezet wordt om aan te geven waar fietsen neergezet mogen worden, onvoldoende. De politie heeft laten weten de komende tijd beter te gaan handhaven.

De fietscoaches worden deze zomer ook weer ingezet op strandopgangen. Dit weekend waren ze er echter nog niet. De fietscoaches moeten ervoor zorgen dat de strandopgangen vrij blijven.

De partij wil verder weten of het verboden is om fietsen bij strandopgangen verkeerd te plaatsen. Als dat niet zo is, wil de PvdA een verbod. Dan kunnen de fietsen sneller weggehaald worden.

Meer fietsenstallingen
De PvdA wil ook onderzoek naar extra fietsenstallingen. ‘Om fietsers meer ruimte te geven zouden er hier meer van moeten komen.’ De bewaakte fietsenstalling in het centrum zou niet werken, de onbewaakte stallingen in het duin juist wel.

Vorig artikelCU: uitgangspunt is kwalitatief, betaalbaar en toegankelijk muziekonderwijs
Volgend artikelBrandweer extra alert op natuurbranden door droogte