Wil je Katwijk op de kaart zetten? Laat dat maar aan Ton Frissen over. Hij maakte eerder Nederlandse muziekliefhebbers warm met zijn succesvolle formule voor Haringrock. Nu geeft hij Katwijkse ondernemers een flink zetje met het project Katwijkse Vrijmarkt Comité.

Het is al langer bekend dat de stekker uit de Visserijdagen getrokken is. Vorig jaar was het evenement voor het laatst te beleven. Katwijk verliest dus een belangrijke publiekstrekker. Toen de Visserijdagen in 2013 weer terugkwamen, ging Haringrock samenwerken met de organisatie, waardoor er een sterke symbiose ontstond waarin beide organisaties floreerden. Zo was er voor iedereen iets te beleven op de boulevard.

Vrijmarkt nieuwe invulling
Helaas moest de organisatie stoppen, onder andere vanwege financiële problemen. “Dat vonden wij jammer”, zei Ton Frissen afgelopen zaterdag in RTV Magazine op de radio. “Haringrock biedt een podium voor Katwijkse bands op twee avonden, en dan vallen overdag de Visserijdagen weg. Dan zagen wij de mensen die we landelijk voor een weekend naar Katwijk halen, wegvallen. Als er overdag niets te doen is, worden het dagjesmensen. We besloten een comité te vormen om iets vernieuwends te brengen, maar wel een voortzetting van de Visserijdagen. We pakken het breder aan om jong en oud aan te spreken, waarin de Katwijske visserijcultuur in behouden blijft. Daarbij hebben we ook het Ondernemersplein. Als het dan toch een marketingproduct voor Katwijk moet worden, nemen we daarin ook ondernemend Katwijk mee.” Het wordt een markt met van alles en nog wat. De term ‘vrijmarkt’ leent zich daar uitstekend voor; alles is mogelijk. “Er zullen kleine ondernemers zitten die webshopjes hebben, en die zich op deze manier kunnen laten zien”, vertelt Ton enthousiast. “Er zit een weddingplanner, groenten- en fruitboer, woonaccessoires, maar ook visserij.”

Verbinding
Haringrock bestaat inmiddels 31 jaar en is een fenomeen in Katwijk én daarbuiten. De vrijmakrt zal rond het evenementenplein gaan plaatsvinden, vlakbij het festivalterrein van haringrock. “Er moet een verbinding zijn”, zegt Ton daarover. “Er lopen ook goeie gesprekken met winkeliersvereniging Zeezijde, want we zouden natuurlijk heel graag ziend dat die markt naar het winkelcentrum getrokken wordt. En dat er iets gebeurt op zowel de boulevard, als in het winkelcentrum, als op het Ondernemersplein. Zodat alles in verbinding staat met elkaar.”

Ondernemers Café
Maar we zijn nog niet klaar: er komt ook nog een Ondernemers Café. “Gisteren hebben we een samenwerkingsovereenkomst getekend met Rabobank Katwijk en het Ondernemershuis. Met die partijen willen we op het Ondernemersplein een Ondernemers Café opzetten, om het publiek daar te houden maar ook voor ondernemers die hun zakenrelaties willen uitnodigen. In het Ondernemers Café op het plein komt een podium met Hollandse artiesten. Zo kunnen we toeristen ook weer een stuk Nederlandse muziekcultuur op te laten snuiven.”

Er liggen inmiddels al 120 aanmeldingen op Tons bureau. Dat maakt de Vrijmarkt in één klap de grootste markt van de Bollenstreek. De Vrijmarkt vindt plaats op 15 juli, Haringrock knalt op 14 en 15 juli.

Rechts op de foto: Ton Frissen

Foto: Archief

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Er zijn veel meer zaken die onze gemeente op de kaart zetten. Niet alleen haringrock. De vele vrijwilligers, sport, sportvoorzieningen, goed gemeentebestuur, scholen, wegen en die mooie zeereep.

Comments are closed.