Afgelopen woensdag vond in TriPodia de Vrijwilligersmarkt plaats. Ook RTV Katwijk was goed vertegenwoordigd.

De vrijwilligersmarkt vond ook een bijeenkomst plaats met het thema ‘Zilveren kracht is goud waard’. Goed gekozen, want welke senior wil nou achter de geraniums zitten?

Steentje bijdragen
Katwijk is qua vrijwilligerswerk een bruisende gemeente, waar zowel jong als oud zijn of haar steentje bijdraagt. Maar: er kan nog altijd mee bij. Ook RTV Katwijk kan immer een paar extra handjes gebruiken. De RTV-kram op de Vrijwilligersmarkt wierp zijn vruchten af: de interesse onder het publiek was aanwezig en met een beetje geluk mogenw e binnenkort drie paar nieuwe handjes aan de omroep toevoegen.

‘Ik neem deel aan het leven door vrijwilliger te zijn’
De RTV-kraam werd bemand door onder anderen Lucienne Kievith. Lucienne is zelf als vrijwilliger actief bij de lokale omroep, en wel als bestuurslid. “Op de Vrijwilligersmarkt werd aan mij de vraag gesteld wat er nou zo leuk is aan het vrijwilliger zijn bij RTV Katwijk”, vertelt Lucienne. “Eerlijk gezegd hoefde ik niet echt over het antwoord na te denken, want wat mij betreft is het een verslavende bezigheid. Ik begon zo’n zestien jaar geleden als redactrice, regisseuse en technicus bij een nieuwsprogramma. Met heel veel plezier heb ik dit programma met mijn collega’s gedraaid. Leuke mensen ontmoet en als mens enorm gegroeid. Ik ben op dit moment bijna twee jaar bestuurslid Telemedia en ook deze functie is weer een uitdaging. Bij RTV Katwijk speelt leeftijd geen rol. Of je nu jong bent of oud bent zoals ik, hahaha. Nee, ik ga nog niet achter de geraniums zitten, ik neem deel aan het leven door vrijwilliger te zijn.”

Welkom bij RTV

Heeft u de Vrijwilligersmarkt gemist? Geen nood. Jong of oud, ervaring of geen ervaring, u bent altijd welkom bij RTV Katwijk, om eens rond te kijken of vrijwilligerswerk bij de omroep iets voor u is, om eens te bespreken wat u zou willen doen en wat de mogelijkheden zijn. Stuur een mail naar redactie@rtvkatwijk.nl. We horen u graag!

Foto: Necla Wals