In een goed gevulde Boorsmazaal waren de vrouwen van Sovicos afgelopen zaterdag net even leper en effectiever dan de RVV-meiden van trainer/coach Bart van Kruistum.

Ook deze wedstrijd tegen Sovicos uit Den Haag was een kopie van de voorgaande twee wedstrijden. Een sterk begin van de wedstrijd die ten lange leste in een haperende aanvalsmachine eindigde. Zoals zo vaak begint de set bij de twintig en moet je er staan om de ballen erin te timmeren en zo de set af te maken. Dat maakt in het prille begin van 2016 het verschil met RVV op de ranglijst in de eerste klasse E.

Een voortvarend begin van de eerste set werd verstoord door twee enkelblessures van Sovicos. Binnen vijf minuten was Sovicos door haar wisselspelers heen. Een bizar moment voor Sovicos, dat op dat moment ook nog eens tegen een achterstand aankeek. Maar als zo vaak bij tegenslag in de sport wisten ook zij zich te herpakken en de mouwen op te stropen. Ondanks het aanvalsgeweld van RVV lieten zij verdedigend zien dat hun derde plek in de poule niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Opgeteld bij het lengtevoordeel en de routine van Sovicos viel er op het verlies van 19-25 voor RVV in de eerste set dan ook niets af te dingen.

De tweede set bracht alles wat volleybal zo aantrekkelijk maakt. Twee teams die nadrukkelijk aan klantenbinding deden met gevarieerd aanvalsspel, ijzersterk verdedigend werk en spectaculaire rally’s. Het nipte verlies van 23-25 was minder bevredigend. Weer waren het de meiden van Sovicos die met hun lengtevoordeel koelbloedig de blokkering van RVV wisten te omzeilen.

Met deze uitslag was ook direct de koek op en met 15-25 en 10-25 in de derde en vierde set werd een 4-0 verlies geboekt. Desondanks volop lichtpuntjes in de ontwikkeling van dit jonge team waarbij de opdracht van handhaving voor dit seizoen nog altijd ruim binnen het bereik ligt. Komende vrijdag 29 januari speelt RVV Dames 1 uit tegen Kalinko uit Scheveningen. De wedstrijd in de Houtrusthal begint om 19.00 uur.