In een sfeervolle Boorsmazaal werd afgelopen zaterdag met 3-1 verloren tegen de nummer 3 in de 1e klasse, maar de wijze waarop strijd werd geleverd, beloofde veel voor de resterende wedstrijden aan het slot van de competitie.
Setstanden 25-15;21-25;21-25;21-25.

In een aantrekkelijke wedstrijd lieten de volleybalsters van RVV het talrijke publiek zien dat passie en werklust gebrek aan ervaring prima kan compenseren. Onbevangen werd de wedstrijd begonnen en dat resulteerde na een aarzelend begin direct in een voorsprong die de meiden van trainer/coach Bart van Kruistum niet meer uit handen gaven. Stomverbaasd keek de coach van Kalinko uit Scheveningen de verrichtingen van zijn team aan maar ook hij kon het tij niet keren. De buitenaanval van RVV was een ware plaag voor de verdediging van de Scheveningers waarin vooral Anneleen van Dijk en Iris de Jong de hoofdrol opeisten. De servicedruk van RVV zorgde ervoor dat het gevaarlijkste wapen van Kalinko, de middenaanval, niet in stelling kon worden gebracht (25-15).

De tweede set liet in aanvang eenzelfde beeld zien en was Kalinko meer met de scheidsrechter bezig dan met de wedstrijd. De uitstekend fluitende leidsman bleef echter stoïcijns onder de jammerklachten van Kalinko. Tot de stand 15-16 ging de wedstrijd gelijk op, daarna kreeg de verdediging van Kalinko meer en meer vat op de aanvalsdriften van RVV. Het was vooral de passing aan RVV-zijde die te vaak bleef ‘hangen’ waardoor de middenaanval van RVV nauwelijks in het spel kon worden betrokken. Die eenzijdigheid in aanvalspatronen brak RVV in de finale van de tweede set dan ook op (21-25).

Hetzelfde beeld overheerste ook in set drie en vier. Telkens wist RVV op het moment suprême niet door te drukken en konden de vrouwen van Kalinko in hun strijd voor promotie opgelucht ademhalen (twee keer 21-25). De grote winnaar was echter het publiek, dat een aantrekkelijke pot volleybal kreeg voorgeschoteld.

Komende zaterdag wacht RVV opnieuw een zware kluif, dan is Waterlanders de huidige nummer twee uit Nieuwkoop de tegenstander. De wedstrijd in De Steupel begint om 17.00 uur.