Met een katterig gevoel verliet het damesteam van trainer/coach Bart van Kruistum afgelopen weekend de Houtrusthal in Scheveningen.

Een 2-0 voorsprong in sets en een matchpoint in de vijfde set was niet voldoende om de meiden van Kalinko op de knieën te krijgen. Het 3-2 verlies hebben de vrouwen van RVV dan ook volledig aan zichzelf te wijten.

Onder aanvoering van een zich steeds nadrukkelijker manifesterende spelverdeler Jessie van Schie ging RVV fel uit de startblokken. Het besef was aanwezig dat er in Scheveningen punten te verdienen waren. Servicedruk aan RVV-zijde en een gedegen spelende passer/loper Lisa Harteveld zetten in de eerste set al snel een onoverbrugbare achterstand op het scorebord. Even stokte aan het einde van de set door een haperende passing de aanval en kwam Kalinko dichterbij, maar ook nu wist Van Schie diagonaalspeler Arina van der Boon weer te vinden en met een doffe dreun werd het laatste punt bij de stand 22-24 en dus setwinst op het scorebord getoverd.

Gewaarschuwd door de dadendrang van Kalinko gingen de meiden van RVV de tweede set geconcentreerd van start. Er ontspon zich een volleybalgevecht waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Ook de middenaanvallers Iris de Jong en Sara Kraaij wisten daarbij de punten bijeen te sprokkelen. Zenuwslopend waren de servicebeurten aan RVV-zijde. Er werden niet alleen snoeihard directe punten geserveerd, maar de bal verdween uit de service net zo makkelijk op veld vier. Gelukkigerwijs viel de ergernis daarover niet op het gezicht van trainer/coach Bart van Kruistum af te lezen. Verdedigend pakte RVV veel ballen in het achterveld en dat maakte het nipte verschil aan het einde van de bloedstollende tweede set. Kalinko had aan enkele setpoints niet genoeg om de tweede set naar zich toe te trekken. Koelbloedig maakte het veredelde jeugdteam van RVV de set daarna met 26-28 af.

De derde set kende een geheel ander wedstrijdbeeld, met de moed der wanhoop trokken de vrouwen van Kalinko ten strijde. Deze over-mijn-lijkmentaliteit leverde direct resultaat op. Overrompeld keek RVV al snel tegen een achterstand aan die niet meer werd goedgemaakt. (25-19). Het gemis van de geblesseerde Hannah Zandbergen en de nog niet geheel fitte Marthe de Mare kwamen pijnlijk aan het licht. Nauwelijks wisselmogelijkheden breken je dan als team op.

De vierde set liet eenzelfde wedstrijdbeeld zien. Toch hielden de teams elkaar lang in evenwicht, maar had Kalinko aanvallend net iets meer in huis en dat gaf bij 24-23 de doorslag om de stand in sets gelijk te trekken. Inmiddels twee uur onderweg moest de vijfde set de beslissing brengen. Ook nu weer een gelijkopgaande strijd waarin eindelijk de service weer eens naar behoren functioneerde. Het liet zien dat Anneleen van Dijk met haar service een machtig wapen in huis heeft. Een welhaast onoverkomelijke achterstand van 11-7 wist zij om te buigen in een 12-11 voorsprong. Lange rally’s volgden elkaar op en bij de stand van 13-14 had Van Dijk, vrijgespeeld op het net, de wedstrijd kunnen beslissen. De bal dwarrelde helaas tergend langzaam uit en Kalinko pakte vervolgens het initiatief om dat niet meer uit handen te geven (16-14).

Komende zaterdag 6 februari speelt RVV thuis in de Boorsmazaal tegen Castellum. De wedstrijd begint om 17.00 uur.