Om inwoners bewust te maken van de gevaren van vuurwerk en om een kostenpost van 80.000 euro te voorkomen is de gemeente bezig met de campagne ‘houd de boel heel’.

“Na twee filmpjes voor jongeren, zijn nu volwassenen aan de beurt. Een derde filmpje in de ‘houd de boel heel’-serie vraagt aandacht voor het op straat gooien van kerstbomen. Na de kerst willen veel mensen hun kerstboom kwijt, maar door deze zomaar op straat te gooien, komt de boom soms in verkeerde handen en wordt er iets mee vernield. Elk jaar sneuvelen speelhuisjes en speeltoestellen als gevolg van brand. Kerstbomen zijn hierbij een geliefd hulpmiddel om iets flink te laten branden. Naast het gevaar, is het opnieuw een voorbeeld van nutteloze geldverspilling.”

Op woensdag 6 januari is de jaarlijkse kerstboominzameling in Katwijk en Rijnsburg. Op zaterdag 9 januari is de kerstboominzameling in Valkenburg. Voor iedere ingeleverde boom ontvangt u of uw kind een lootje en daarmee maakt u kans op leuke prijzen. Bomen kunnen ook worden ingeleverd op de Milieustraat aan de Taanderstraat 1 in Katwijk.

Het einde van de ‘houd de boel heel’-reeks is in zicht. Woensdag 30 december wordt bekend gemaakt wie de VIP-kaartjes heeft gewonnen voor het ‘Lekker Bezig met Youtubers-event’.

Vorig artikelKerstboominzameling op 6 en 9 januari
Volgend artikelOliebollenvet in het riool kost waterschappen miljoenen euro’s