KATWIJK – Voetbalvereniging Katwijk heeft Jack van den Berg per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor de komende anderhalf jaar. Jack komt over van ASWH uit Hendrik Ido Ambacht, dat uitkomt in de Derde Divisie zaterdag.

Ondanks zijn nog doorlopende contract voor volgend seizoen, gunt ASWH Jack de overstap naar VV Katwijk. Bij Katwijk, de koploper in de Tweede Divisie, ontstond onlangs een vacature door het plotse vertrek van trainer Dick Schreuder naar de Verenigde Staten.

De 59-jarige van den Berg is een ervaren coach die al jaren in de top van het Nederlands amateurvoetbal werkzaam is. Als speler doorliep hij de gehele jeugdopleiding van Feyenoord. Hierna kwam Jack veertien jaar uit in de toenmalige hoofdklasse bij Zwart Wit ’28, Barendrecht en SC Feyenoord. Als jeugdtrainer werkte hij vier jaar bij Feyenoord, en was hij vier seizoenen hoofdtrainer bij Zwart Wit ’28 in de hoofdklasse. Na een seizoen bij SHO volgden vijf succesvolle seizoenen bij ASWH. Vanaf 2006 was hij negen jaar hoofdtrainer bij Barendrecht die hij van de 1e klasse naar de top van de Topklasse bracht. Tegelijkertijd was Jack vier jaar lang ook hoofdtrainer op de zondag bij IFC, de club die hij in vier seizoenen van de 2e klasse naar de hoofdklasse bracht. In 2015 keerde Jack op zaterdag terug naar ASWH en promoveerde direct in 2016 naar de Derde Divisie.

De prijzenkast van Jack van den Berg staat behoorlijk vol: Hij werd éénmaal kampioen in de tweede klasse, twee keer in de eerste klasse en vier keer in de hoofdklasse. Daarnaast werd hij Algeheel Zaterdagkampioen en Algeheel Landskampioen en winnaar van de Super Cup. Ook won hij drie keer de districtsbeker en twee keer de Landelijke Beker. Individueel werd hij vier keer genomineerd door zijn collega-trainers van de VVON en werd hij in 2006 gekozen tot beste amateurtrainer van Nederland.

Comments

comments

DELEN