De gemeente Katwijk telt vele duizenden ondernemers die zich elke dag hard inzetten voor hun zaak, van eenmanszaken tot grote ondernemingen met tientallen medewerkers in dienst. Voor de serie “De Katwijkse Ondernemer” spreken we de komende tijd met een aantal ondernemers die actief zijn in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg. Wat vinden zij mooi aan de gemeente? Waarom zijn ze hier gevestigd? En wat kan er nog beter?

We trappen af met Age Seinstra (49), een van de eigenaren van LIMES International. De naam van dit internationaal fiscaal advieskantoor zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch zullen velen het bedrijf dagelijks (onbewust) zien: het hoofdkantoor is sinds eind 2014 gevestigd aan de N206 tussen Leiden en Katwijk.

LiIMES International is in 2005 ontstaan uit een accountantsorganisatie. Drie medewerkers begonnen toen voor zichzelf: Age samen met collega’s uit Voorhout en Lisse. “In de kern doen wij de fiscaliteit voor mensen en bedrijven die zich over een grens bewegen. Dat is van alles en nog wat; zodra er een grens tussen zit doen we het.” Gelegen aan de noordgrens van het Romeinse Rijk is gekozen voor de Latijnse naam Limes.

Er zijn meerdere redenen waarom het bedrijf besloten heeft om zich in Valkenburg te vestigen. “We zitten hier dicht tegen de A44 aan en we zitten tussen de twee belangrijkste luchthavens van Nederland. Alle grote steden zijn vanaf hier binnen een half uur bereikbaar. Dit is zowel voor onze werknemers als voor onze klanten erg fijn. Daarnaast zitten we dicht bij de Universiteit Leiden. We hebben best wat mensen nodig die fiscaal recht studeren, waar Leiden bekend om staat. Bovendien zitten we hier in het centrum van allerlei internationale activiteiten. Denk aan het Leiden Bio Science Park, Estec in Noordwijk, de American School, Haagse internationale activiteiten en ga zo maar door. En tot slot: we hebben zo’n tien tot twaalf ondersteunende medewerkers uit Katwijk. Katwijkers hebben een goede werkethos: niet lullen maar poetsen, en doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Die Katwijkse mentaliteit is voor ons heel prettig.”

Age is zelf geboren en getogen Kattukker en is trots op de gemeente. “Ik kom nog wel eens op andere plaatsen in de wereld: dan realiseer ik mij dat we hier eigenlijk een uniek stukje van de wereld hebben. Dicht bij luchthavens, dicht bij ziekenhuizen. We hebben strand, bos, duinen, de rivier de Rijn, Panbos, een dorp, goede slagers, goede vis… Wat wil je nog meer? We leven in een prachtige gemeente met prima voorzieningen. En ook sportief hebben we het goed voor elkaar. Het is bijvoorbeeld heel bijzonder dat er zoveel grote voetbalclubs binnen één gemeente zijn.”

Maar, er is altijd ruimte voor verbetering vindt Age. “Ik denk dat het ambtenarenapparaat wel een stuk beter kan, net als de manier waarop wethouders omgaan met fouten, zeker als het gaat om ruimtelijke ordening. Er kan wat mij betreft veel commerciëler gedacht worden, waardoor het allemaal een stuk efficiënter en goedkoper kan.” Sinds april 2013 is Age voorzitter van de Zwem- en Poloclub Katwijk. Hij pleit voor een eerlijker sportbeleid in de gemeente: “Het financiële beleid voor verschillende sportclubs in de gemeente is niet gelijk. Het verschil tussen binnen- en buitensporten in de gemeente is me altijd onduidelijk. Voetbalclubs hebben de sleutel en kunnen op de velden wanneer ze willen, maar binnen sporters kunnen dit allemaal niet. Dit terwijl die velden ook regelmatig leeg staan. Wat is erop tegen als deze niet-commercieel worden gebruikt om de sport te bevorderen?”

Bron: VVD Katwijk (LINK)

Comments

comments

DELEN