Bereikbaarheid en leefbaarheid waren de grote onderwerpen bij de fietstocht die VVD-kamerlid Leendert de Lange zaterdag 18 februari maakte. In acht dorpen werd het kamerlid bijgepraat over de dingen die mensen bezighouden.

De tocht van ruim 70 kilometer bracht De Lange in Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Voorhout, Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout, Noordwijk. De Lange: “Deze gemeenten horen bij, wat ik altijd noem, de groene schil rond de grote steden. Je kan hier prettig wonen, leven, sporten, boodschappen doen, recreëren, en je hebt de grote stad binnen handbereik”. En waarom eigenlijk een fietstocht. De Lange hoeft niet lang na te denken. ,,Daarmee kan ik mijn twee passies combineren: politiek en fietsen. Elke zaterdag stap ik met een aantal vrienden op de racefiets om een stuk te toeren. Deze streek heeft voor mij geen geheimen”.

Katwijk
In Katwijk aan den Rijn werd De Lange bijgepraat over een bijzonder project: de ontwikkeling van het terrein Duinvallei.,,De gemeente heeft hier een stuk grond in eigendom dat grenst aan de wijk Zanderij. Dit stuk grond in de Duinvallei ligt al vijftien jaren braak en de gemeente heeft nu tegen de bewoners gezegd: kom maar met ideeën. Dat is toch een prachtige manier om burgers te betrekken bij de verdere ontwikkeling van hun directe omgeving”.

Eén van die ideeën is afkomstig van de Oranjevereniging. In Katwijk is deze vereniging een bindende factor in het dorpsleven. De Lange: ,,Ze zijn heel actief. Nu wordt bekeken of het plan voldoet aan de voorwaarden die de gemeenten eraan heeft gesteld. Ik vind het een prachtig burgerinitiatief”. Na de uitleg door enkele vertegenwoordigers van de plaatselijke VVD-afdeling stapte Leendert de Lange op de fiets voor de derde etappe naar Teylingen.

‘Ik voel me kamerlid van de streek’
Leendert de Lange woont met zijn gezin in Noordwijk, de gemeente waarvan hij jarenlang wethouder is geweest. Ook in Wassenaar en Leiden is hij actief geweest in het lokaal bestuur. ,,Ik voel me ook nadrukkelijk het kamerlid van deze streek”. In de periode tot aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart voert hij campagne in zijn eigen streek. Hij staat op de 42e plaats van de VVD-kandidatenlijst. ,,Door gebruik te maken van je voorkeursstem weet je dat in de komende jaren iemand stemt in de Tweede Kamer die de streek goed kent en jouw belangen direct kan vertegenwoordigen. In de afgelopen jaren heb ik die positie ook kunnen benutten om binnen en buiten de Kamer aandacht te vragen voor de positie van onze regio”.

Comments

comments

DELEN