KATWIJK – Naar aanleiding van de informatieavond die de gemeente in september jl. hield over de seniorenhuisvesting in Katwijk, heeft een delegatie van de VVD Katwijk recent het informatiecentrum van nieuwbouwwijk “De Bloem” in Rijnsburg bezocht. Hier lieten zij zich door Marjanne de Wolff van De Raad Makelaars bijpraten over het concept “Calla” dat binnenkort opgeleverd wordt.

Uitgangspunt voor het concept van “Calla” is de ontwikkeling dat ouderen langer zelfstandig thuis willen en moeten blijven wonen. Deze verandering in de woonbehoefte maakt het relevant om naar nieuwe woonvormen te kijken die bij die woonvraag aansluiten. “Calla” is een huurcomplex met service-appartementen, maar zonder een verplicht servicepakket. Het is bedoeld voor de senior die op dit moment nog zelfstandig wil wonen, maar alle service- en ook zorg aan de deur kan afnemen op het moment dat dit nodig is.

Verder kon de delegatie kennismaken met het ondernemerschap van De Raad. Om senioren een zetje in de rug te geven is hetzelfde principe als het investeren van de overwaarde van de eigen woning in een nieuwbouw koopwoning ook in dit huurconcept verwerkt. Het is namelijk onder voorwaarden mogelijk deze overwaarde tegen een vast rendement van 5% ook in de eigen huurwoning te investeren, waardoor de maandelijkse huurlasten zijn te overzien. Tot slot gaf Marjanne de Wolff antwoord op vragen omtrent een aantal actualiteiten zoals de groenvoorziening, parkeergelegenheid, ontsluiting, veiligheid en inrichting van de wijk “De Bloem”. De VVD Katwijk kijkt dan ook terug op een geslaagd werkbezoek.

Comments

comments

DELEN