Over een kleine vijf weken gaat Katwijk weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tot die tijd stellen we onze top 7 van kandidaten voor de gemeenteraad voor. Wie zijn zij, wat beweegt hen en waarom kan Katwijk wel wat meer VVD gebruiken? Je leest het de komende tijd op deze pagina!

Nummer vijf van de VVD Katwijk is Pieter Kuijt (46), woonachtig in Katwijk Rijnsoever. In het dagelijks leven werkt Pieter in het vastgoed, waar hij naast zijn werk als makelaar ook alle commerciële afdelingen aanstuurt, waaronder de makelaars in het bedrijfsonroerend goed en wonen en de afdeling marketing. Sinds 2010 doet hij dit bij De Raad Makelaars. Radio, TV en internet zijn Pieters hobby’s. Zo is hij regelmatig te zien en te horen bij Omroep BO en RTV Katwijk Sport. Daarnaast is hij regionaal en lokaal actief als stemacteur.

In 2013/2014 zat Pieter al kortstondig in de gemeenteraad voor Gemeentebelangen. “Maar landelijk stemde ik altijd al op de VVD. Ik voel me thuis bij de standpunten van de partij en ben blij nu onderdeel uit te maken van de VVD Katwijk. Pieter wil zich de komende jaren voor diverse zaken gaan inzetten. “Er moet meer ruimte zijn voor inwoners om zelf over zaken te beslissen, dus meer ruimte voor burgerinitiatieven. Ook merk ik bij de lokale ondernemers dat ze een spreekbuis missen. In de gemeenteraad zitten namelijk grotendeels ambtenaren en mensen in loondienst. Door mijn (net)werk ontmoet ik juist veel ondernemers en weet hierdoor ook hoe zij de gemeente aan de weg willen zien timmeren. Daarnaast wil ik meer voorzieningen in Katwijk Noord. Tripodia is nu verkocht en de wethouder heeft aangekondigd dit in de revitalisering van het winkelcentrum te steken, maar het gebouw van de wijkvereniging Hoornes/Rijnsoever valt bijna uit elkaar. Zij vragen de gemeente al jaren om nieuwe huisvesting. Tot slot mag het allemaal wel wat gezelliger met winkels en horeca in de wijk Katwijk Noord!”

Waarom is het volgens Pieter belangrijk om volgende maand naar de stembus te gaan? “Het is een democratisch recht om te stemmen. Veel mensen hebben de afgelopen jaren commentaar gehad op van alles wat er gebeurde in de gemeente, door je stem te laten horen kan er echt iets veranderen in Katwijk.”

Comments

comments

DELEN