Met nog een kleine drie weken te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen introduceren we vandaag Toon Stegmann, derde op de kieslijst. Toon (58) is woonachtig in de wijk Frederiksoord in Rijnsburg. Hij zat al eerder in de raad voor de VVD Katwijk, van 2010-2014. In het dagelijks leven is Toon wetenschappelijk directeur bij een beursgenoteerd biotechnologiebedrijf, met 12 mensen in dienst. In zijn vrije tijd houdt Toon van koken, fietsen en fotograferen in de natuur. Hij is al meer dan veertig jaar lid van de VVD. “In mijn studententijd was ik al actief voor de VVD in Utrecht en Groningen. Vervolgens ben ik een tijd minder actief geweest, omdat meer omdat ik zo’n vijftien jaar in het buitenland hebt gewerkt.” In 2001 keerde hij terug in Katwijk en werd hij na enkele jaren weer actief. “Ik zag dat de landelijke VVD het moeilijk had. Het was rond de tijd met de clash tussen Mark Rutte en Rita Verdonk. In die tijd heb ik landelijk wat hand- en spandiensten verricht. Na een jaar ben ik penningmeester en secretaris geworden voor de VVD Katwijk.”

In 2010 stond hij derde op de kieslijst en behaalde de VVD Katwijk met vijf zetels een uitstekend resultaat. “Het waren geen gemakkelijke jaren. Nederland zat in een crisistijd, wat ook hier voelbaar was. De lokale financiën werden wel steeds intensiever en professioneler aangepakt, wat ook zorgde voor meer werk. Bovendien was het ook binnen de partij een turbulente tijd. In 2014 moest ik dan ook even bijkomen.”

Toon heeft een duidelijke reden voor zijn terugkeer. “Ik lees wekelijks tandenknarsend de Katwijksche Post. Er gebeurt niks in de gemeente! We zijn veel te weinig meegegaan met de tijd. De gemeente wordt bovendien ondermaats bestuurd, vind ik. Er moet veel meer discussie zijn. In mijn optiek is de raad nu in het algemeen te volgend. Mijn doel is om Katwijk financieel stabieler te maken, meer gezelligheid te brengen in de gemeente en Katwijk een meer open visie te geven. Nu is het vaak een gesloten bolwerk. Veel dingen zijn vastgeroest. Ik wil een gemeente die burgers niet dwarszit, maar meebeweegt met de tijd.”

Comments

comments

DELEN